(video) Premieră: Noul BMW Seria 3 facelift – ce s-a schimbat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW a prezentat noua generaţie Seria 3 la început de octombrie 2018 şi iată că astăzi se introduce modelul actualizat, facelift! Incredibil deci cât de repede a trecut timpul. Dar cum s-a schimbat în termeni estetici nu era un secret şi asta pentru că la sfârşit de martie l-a arătat varianta electrică.

Caracteristici cheie:

  • Bara de protecţie frontală nouă pune un accent şi aspect sportiv. Farurile LED standard sunt acum mult mai subțiri, cu contururi clare și lumini de zi dispuse în formă de L inversat pentru a crea un aspect armonios și modern. Farurile LED adaptive sunt disponibile opțional și se recunosc prin accentele albastre de la interior. Gama de funcții a acestora din urmă include luminile de viraj și faza lungă cu matrice neorbitoare, precum și controlul dinamic al distanţei iluminate și distribuția variabilă a luminii.
  • Contururile ușor modificate și noile bare duble conferă grilei de radiator un aspect și mai puternic. Prizele de aer de culoare neagră lucioasă poziționate sub aceasta răcesc sistemul de frânare și adaugă o notă sofisticată.
  • O proporție mai mare de suprafețe vopsite în culoarea caroseriei și un design curat conferă barei de protecţie posterioare un aspect deosebit de sofisticat. Liniile orizontale, stopurile subțiri și arcurile evazate ale roţilor accentuează lățimea și poziția musculară a spatelui. Terminaţiile de eşapament măsoară acum 90 sau 100 mm în diametru, în funcție de motor.
  • Noul BMW Seria 3 facelift are deja un aspect sportiv îndrăzneț în echipare/specificaţie standard – o calitate vizuală accentuată și mai mult de ornamentul M High-gloss Shadowline, acum standard. În plus, standard pentru toate sedanurile sunt acum jante de 17 inci. Un pachet M Sport opţional ori standard în funcţie de model, propune printre altele o plasă tip fagure pentru grila de radiator, un design nou pentru barele de protecţie şi noi jante M din aliaj ușor de 18 inci, cu anvelope de dimensiuni mixte.
  • Modelele BMW Performance se remarcă și prin aspect distinctiv. Pe lângă o grilă BMW cu design mesh, jante M din aliaj ușor de 18 sau 19 inci opţional şi terminaţii trapezoidale pentru eşapament, mai dispun de capace M pentru oglinzile exterioare retrovizoare, finisate într-un negru lucios.
  • Pachetul M Sport Pro este o noutate pe lista de opţiuni. Disponibil ca o extensie a pachetului M Sport, valabil și pentru modelele BMW Performance, include un trim M High-gloss Shadowline extended, M lights Shadowline și un sistem de frânare M Sport cu etriere roșii. Elementele de retrofit din gama BMW M Performance Parts oferă opțiuni distinctive pentru a accentua și mai intens caracterul dinamic.
  • Gama de culori exterioare a fost extinsă pentru a include Skyscraper Grey metallic și M Brooklyn Grey metallic, în combinaţie cu pachetul M Sport. Alte culori speciale sunt BMW Individual Frozen Pure Grey metallic şi Frozen Tanzanite Blue metallic. Alte aproximativ 150 de finisaje speciale sunt disponibile prin paleta BMW Individual.
  • Interiorul modelelor actualizate include standard afișajul curbat BMW, pe care rulează sistemul de operare 8.0, care combină un panou de bord de 12.3 inci în spatele volanului şi un monitor central de 14.9 inci, într-o singură unitate complet digitală și de înaltă rezoluție. Acest design de ultimă generație are digitalizarea progresivă în centrul său și permite reducerea semnificativă a numărului de butoane și comenzi în favoarea controlului tactil și vocal.
  • Levierul cutiei de viteze Steptronic cu opt trepte are, de asemenea, un nou design. Este poziționat în panoul de control de pe consola centrală împreună cu butonul Start/Stop, controlerul iDrive, butoanele Driving Experience Control, frâna de parcare și alte funcții ale vehiculului.
  • Un sistem automat de control al climatizării cu reglare în trei zone este montat acum standard pe sedan şi break. Funcțiile de climatizare sunt operate prin comandă vocală sau prin atingere prin intermediul afișajului de control.
  • Printre alte dotări standard se numără: o oglindă retrovizoare cu estompare automată, pachetul extins de stocare și Park Distance Control (PDC) cu senzori în față și în spate. Toate modelele vin acum și cu BMW Live Cockpit Plus, inclusiv sistemul de navigație BMW Maps.
  • Aplicația My BMW acționează ca o interfață digitală universală între șofer și vehicul, dar şi pentru controlul procesului de încărcare a versiunilor PHEV. În timp ce se află în automobile, clienții pot folosi eSIM-ul personal conceput să funcționeze cu tehnologia mobilă 5G, ID-ul BMW pentru individualizarea experienței utilizatorului și interfeţele Apple CarPlay sau Android Auto. Între timp, funcția BMW ConnectedDrive Upgrades menține noul BMW Seria 3 la zi cu cel mai recent software. Conținutul actualizărilor variază de la servicii noi la funcții.
  • O serie de sisteme automate de conducere și de parcare sunt disponibile pentru a ridica confortul și siguranța noului BMW Seria 3 la un alt nou nivel. 
    • Standard se oferă: sistem de avertizare despre o coliziune frontală cu intervenție prin frânare, care detectează prezența bicicliștilor, precum și a vehiculelor și pietonilor; Cruise Control cu ​​funcție de frânare; Speed Limit Display cu indicator de interzicere a depășirii; Asistență manuală pentru limitarea vitezei și Avertizarea despre părăsirea benzii de rulare cu funcţie de revenire pe bandă.
    • Opțiunile includ: Avertizarea de schimbare a benzii de rulare; BMW Head-Up Display și Driving Assistant Professional, care cuprinde Asistentul pentru direcție și controlul benzii de rulare, alături de Active Cruise Control cu ​​funcție Stop&Go, Asistența automată pentru limitarea vitezei, funcția de monitorizare a itinerarului și detectarea semafoarelor.
    • Printre funcțiile oferite de Asistentul de parcare opțional se numără Camera de asistență pentru marșarier și Asistentul pentru marșarier. 
    • Parking Assistant Plus – cu funcții Park View, Panorama View și Remote 3D View – și BMW Drive Recorder sunt, de asemenea, disponibile ca opțiuni.
  • Detalii despre toate motoarele disponibile puteţi afla din documentul ataşat. Vă spunem doar că toate dispun de tehnologia BMW TwinPower Turbo și electrificarea sub formă plug-in hybrid sau mild hybrid 48V.
  • Noul BMW Seria 3 Sedan facelift poate fi comandat în trei variante PHEV, iar noul BMW Seria 3 Touring facelift într-o alegere din patru! În plus, patru motoare pe benzină și patru diesel, cu patru sau șase cilindri, sunt oferite. Această gamă include o unitate pe benzină cu patru cilindri, cu o galerie de evacuare integrată în chiulasă și un sistem de turbocompresie îmbunătățit pentru a optimiza furnizarea de putere.
  • În fruntea gamei de motoare pentru Sedan și Touring rămân două modele BMW Performance de la BMW M GmbH – BMW M340i xDrive şi BMW M340d xDrive.
  • Toate motoarele sunt cuplate standard la o transmisie Steptronic cu opt trepte. Caracterul său sportiv este întărit de padelele de schimbare a vitezei, de asemenea standard, de pe volan. Opțional este disponibilă o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care se remarcă prin dinamica sa de schimbare deosebit de ascuțită, oferă o funcție Launch Control pentru o accelerație optimizată și deblochează rafale ultra-rapide de putere medie cu funcţia Sprint.
  • Sistemul BMW xDrive vine standard pe modelele de top, dar poate fi comandat opțional și pentru două dintre variantele pe benzină (pentru Touring doar în combinaţie cu un benzinar), două diesel și modelele plug-in hybrid.

Preţul de start al sedanului în Germania este de 43.900 euro, iar al break-ului – 45.000 de euro. Lansarea pe piață la nivel internațional este setată rapid pentru iulie 2022. Ambele modele vor fi produse la uzina BMW Group din München, în timp ce noul BMW Seria 3 Sedan va fi fabricat și la cea din San Luis Potosí (Mexic).

Specificaţii tehnice şi motorizări în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/