(video) Noul Touareg – primul VW cu sistem Night Vision. Iată cum funcţionează şi cât de util este

Noul Volkswagen Touareg va fi lansat pe piață în curând şi va veni la pachet cu o serie de inovații menite să contribuie la reducerea situațiilor periculoase. SUV-ul german vârf de gamă este primul model al mărcii care va fi disponibil cu sistemul de asistență Night Vision!

O cameră termică (cameră cu infraroșu) integrată în partea frontală a mașinii înregistrează radiații infraroșii provenite de la un organism viu. Dacă acest aparat detectează persoane sau animale, asistentul avertizează șoferul în limitele sistemului. Acest lucru are menirea de a reduce riscul de a pune în pericol pietonii, mai ales când se află în afara străzilor bine luminate ale orașelor.

O privire detaliată asupra caracteristicilor sistemului ne arată că această cameră este capabilă să înregistreze obiecte precum: pietoni în picioare, pe cei care nu se ascund după vreun obstacol, bicicliști și animale sălbatice de dimensiuni moderat mari, de la o distanță de 10 până la 130 de metri în fața mașinii.

După ce ajung la un coridor definit sau, în cazul persoanelor, odată ce au reușit să intre pe acest coridor din cauza traiectoriei lor, șoferul este alertat prin intermediul panoului de bord digital Digital Cockpit.

În afara coridorului de risc, trecătorii și animalele sunt evidențiate cu galben în imaginea alb-negru creată de sistemul de vizibilitate pe timp de noapte. Dacă aceste fiinţe traversează anumite limite de-a lungul drumului, figurile marcate cu galben devin de culoare roşie.

Chiar dacă afișajul pentru sistemul Night Vision nu este activat pe Digital Cockpit, acesta se include automat când se detectează pericolul, la viteze care depășesc 50 de km/h și afișează oamenii/animalele în figuri roşii. La viteze mai mici de 50 km/h, pe panoul de bord se aprinde un semnal roșu de avertizare fără un afișaj activ.

În plus, un avertisment acustic este emis în paralel cu un indicator luminos pe head-up display-ul opţional şi în acelaşi timp sistemul de frânare se include automat într-un regim de alertă pentru a asigura imediat cea mai mare rată de decelerare.

Mulțumită noilor faruri inteligente în combinaţia IQ.Light – LED matrix, disponibile și pe Touareg, spre persoanele care se află într-o zonă potențial periculoasă sunt îndreptate fascicule luminoase individuale pentru ca şoferul să-i vadă mai bine şi în acelaşi timp acestea să fie avertizate, dar fără a fi orbite.

Funcţionează această funcţie la viteze de peste 60 de km/h în zone extra urbane şi vine exclusiv împreună cu sistemul Night Vision.

În Germania, sistemul Night Vision oferit opţional pe noul Touareg costă 1.750 de euro.

Vezi neapărat acest material exclusiv: (video) SIAB 2018: Reportaj special – Primul contact cu noul Volkswagen Touareg!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/