(foto/video) Ducati 1299 Panigale S Anniversario – 90 de ani de experienţă într-o motocicletă

Compania italiană legendară Ducati Motor Holding S.p.A., şi-a sărbătorit în aceste zile aniversarea de 90 de ani de existenţă şi a prezentat oficial motocicleta sport Ducati 1299 Panigale S Anniversario.

Minunea pe două roţi va fi asamblată într-un număr limitat de 500 de exemplare, iar premiera publică a avut loc în cadrul festivalului anual World Ducati Week 2016.

Ducati 1299 Panigale S Anniversario a fost prezentat oficial de către dublul campion mondial la MotoGP şi pilotul de teste al brandului italian – Casey Stoner. Motocicleta neobişnuită a primit un motor Superquadro care are un volum de 1.285 cm3.

https://youtu.be/ig6qYL-S-JY

Agregatul poate dezvolta 205 CP şi 144.6 Nm de cuplu. Transmisia este una cu şase trepte, cu DQS (Ducati Quick Shift).

Printre componentele electronice ale motocicletei se numără: ABS, suspensie electronică Ducati Electronic Suspension (DES), sistem de control Öhlins Smart EC care permite pilotului să regleze din mers setările suspensiei, sistem de control a frânării cu motorul EBC (Engine Brake Control) şi multe altele.

Roata din faţă a motocicletei a fost mutată cu cinci mm în faţă şi corespunde şi acum corespunde totalmente cu geometria şasiului Panigale R. Totodată, pentru modelul dat a fost dezvoltat un acumulator litiu-ion uşor, o protecţie pentru picioare din carbon şi o aripă din spate uşoară, care au redus greutatea cu 2.5 kg comparativ cu versiunea Panigale S.

Cât priveşte pneurile: în faţă – Pirelli Diablo Supercorsa SP 120/70 ZR17, în spate – Pirelli Diablo Supercorsa SP 200/55 ZR17.

Pentru o frânare eficientă sunt instalate sisteme cu două discuri Brembo Monobloc EVO M50, cu 4 pistoane în etriere şi un sistem ABS standard (2 discuri x 330 mm). Pentru roata din spate este disponibil un disc de 245 mm, 2 pistoane în etriere şi sistem ABS.

Motocicleta cântăreşte doar 164 de kilograme.

Ediţia aniversară Ducati 1299 Panigale S Anniversario a fost vopsit în nişte culori care aduc aminte de motocicletele Ducati care participă la campionatul MotoGP.

Fiecare din cele 500 de exemplare va avea o plăcuţă cu numărul de ordine. Vânzările încep în a doua jumătate a lunii iulie 2016, pentru un preţ de start de 29.590 de euro. Producătorul oferă o garanţie de 2 ani.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/