(foto/video) #Nu e glumă: Noul sedan i3 va fi deocamdată cel mai mic BMW din ierarhie cu iDrive 8.0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie (ziua păcălelilor şi farselor), însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtagul special #Nu e glumă, pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

După ce a fost anunţat ieri preliminar, pentru ca să afle despre el presa internaţională, în seara zilei de 31 martie BMW i-a organizat premiera alături de noul X5 L. Astfel, noul sedan i3 a fost detaliat şi avem ocazia să-i aflăm inclusiv preţul.

Apropo: al său look, probabil şi conceptul interior, se vor găsi şi pe modelele actualizate ale Seriei 3 internaționale, setate pentru debut la fel în acest an!

Caracteristici cheie:

  • Noul i3 eDrive35L are 4.872 mm în lungime şi un ampatament de 2.966 mm. Un singur motor electric pe puntea din spate oferă 286 CP şi 400 Nm, pentru un sprint 0-100 km/h în 6.2 secunde şi o viteză maximă limitată la 180 km/h.
  • Dispune de o baterie litiu-ion de 70.3 kWh, încărcabilă rapid cu până la 100 kWh (10-80% în 36 de minute). Având o greutate de două tone poate asigura o autonomie de până la 526 de km în ciclul chinez CLTC (în WLTP cifra va fi sub 500 km).
  • Are o grilă de radiator închisă, bare de protecţie aerodinamice, jante din aliaj de aluminiu de 18 sau 19 inci, alături de faruri şi stopuri LED cu un efect stereoscopic. Anvelopele au o rezistenţă redusă la rulare şi împreună cu un sistem activ de izolare fonică şi un parbriz izolat fonic, reduc în mod eficient zgomotul vântului.
  • Designul consolei centrale a fost modificat şi nu include un levier masiv al cutiei de viteze. Sistemul de climatizare automată este pe trei zone. Planşa de bord a fost şi ea schimbată pentru a adopta panoul curbat ce include un monitor de 12.3 inci în spatele volanului şi altul central de 14.9 inci. Deocamdată noul sedan i3 este cel mai mic membru de familie din gama mărcii, care oferă noul iDrive 8.0!
  • Tapiţeria este una din piele sintetică Sensatec 2.0, acoperişul include o sticlă panoramică, iluminarea ambientală conţine standard nouă culori, iar sistemul audio Harman Kardon poate include până la 17 difuzoare (535W).
  • Noul BMW i3 dispune de o suspensie inovatoare cu arc dublu şi de tehnologie de amortizare hidraulică HRS, toate care au mărit ecartamentul frontal cu 12 mm, cel posterior cu 13 mm și înclinația roților din spate cu 0.6 grade față de un standard Seria 3 cu ampatament lung.
    • Suplimentar, partea posterioară a șasiului și compartimentul motorului au fost suplimentate cu bare anti ruliu, tije de legătură și kituri de întărire pentru a spori rigiditatea caroseriei.
  • Printre alte dotări se numără: un Dynamic DSC, un asistent BMW Smart, Drive Modes, actualizări online prin tehnologia OTA, cheie digitală cu NFC, sistem de asistenţă la conducerea autonomă, două pompe de căldură, sistem adaptiv de recuperare a energiei la frânare (până la 116 kW), etc.

Preţul de start în China este de 349.900 de yuani sau 49.725 euro după cursul actual de schimb.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise