(foto) Premieră: Noul BMW i3 eDrive35L – primul Seria 3 electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Group continuă să-şi extindă portofoliul de automobile cu propulsie electrică. Cea mai recentă completare este BMW Seria 3 electric, care va intra pe piaţa chineză în mai 2022. Acum, odată cu BMW i3 eDrive35L, portofoliul de automobile electrice al BMW Group cuprinde şase modele.

BMW i3 eDrive35L se potrivește perfect pentru cerințele particulare ale acestei pieţe. Se bazează pe noua generaţie BMW Seria 3 Sedan, model de mare succes care a fost lider al segmentului compact premium din China în 2021, astfel încât este doar o versiune electrică a sa şi nu un electromobil făcut de la zero, precum iX, de exemplu.

Cu un ampatament cu 11 cm mai lung decât Seria 3 standard, noul i3 eDrive35L combină experienţa premium pe locurile din spate cu condusul fără emisii locale. În acelaşi timp, sedanul electric cu patru uşi oferă toată dinamica sportivă, confortul pe distanţe lungi şi o gamă largă de opţiuni de personalizare pentru care BMW Seria 3 este atât de cunoscut. Un nivel ridicat de calitate a construcției, calitatea serviciilor sunt, de asemenea, caracteristici remarcabile ale BMW i3 eDrive35L, făcându-l o ofertă unică în segmentul compact.

BMW i3 eDrive35L vine cu cele mai recente componente ale sistemului de propulsie BMW eDrive de generaţia a cincea, deja familiare de la BMW iX3, BMW i4 şi BMW iX. Aceasta înseamnă unul din cele mai sofisticate motoare electrice de pe piaţă, care combină o soluţie AC sincron, mai eficientă şi mai performantă, cu un rotor fără metale rare, cu o contribuție pentru dezvoltarea durabilă, dar şi un control precis al recuperării energiei la frânare.

În plus, sistemul de operare BMW 8 şi o gamă largă de funcţii şi servicii digitale de ultimă oră – de exemplu, conectivitatea 5G şi Digital Key – îşi fac acum debutul pe Seria 3. Bordul maşinii cu două monitoare este preluat în totalitate de la i4.

Reglarea fină a sistemelor de suspensie ale BMW i3 eDrive35L la condiţiile de drum din China a fost efectuată de divizia de cercetare şi dezvoltare a BMW Brilliance Automotive Ltd. din Shenyang, care a adaptat, de asemenea, o parte dintre componentele maşinii la cerinţele lanţului de aprovizionare din China.

Ca şi în cazul tuturor modelelor electrice BMW din China, clienţii beneficiază de acces gratuit la peste 98% din infrastructura publică a sutelor de operatori de puncte de încărcare. Tot ceea ce este necesar este o simplă înregistrare unică la BMW Charging.

Noul BMW i3 eDrive35L va fi asamblat exclusiv pentru piaţa chineză la uzina BMW Brilliance Automotive Ltd. din Lydia (Shenyang).

Specificaţii principale:

  • Concept caroserie – sedan cu patru uşi
  • Lungime – 4.872 mm
  • Ampatament – 2.966 mm
  • Putere maximă – 210 kW (286 CP) între 5.000-12.000 rpm
  • Cuplu maxim – 400 Nm între 0-5.000 rpm
  • Sprint 0-100 km/h în 6.2 secunde ŞI viteză maximă limitată la 180 km/h
  • Greutate – aproximativ două tone
  • Consum de energie (ciclu CLTC) – 14.3 kWh/100 km
  • Autonomie (ciclu CLTC) – 526 km
  • Capacitatea bateriei de înaltă tensiune – 70.3 kWh (brută) / 66.1 kWh (netă)
  • Putere maximă de încărcare – 100 kW (DC) şi 11 kW (AC)
  • Timp de încărcare SOC 10-80% cu DC max – 36 minute
  • Autonomie (CLTC) după 10 minute de încărcare DC max – 97 km
  • Volum portbagaj – 410 litri

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/