BMW scoate din producție maşina care va rămâne cunoscută în istoria auto

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW urmează să oprească producția modelului i3 pentru piețele globale după o perioadă de nouă ani și aproximativ 250.000 de exemplare vândute. Într-un interviu recent pentru Drive, un purtător de cuvânt al producătorului auto german a confirmat că ultimul exemplar al electromobilului va părăsi linia de producţie a fabricii din Leipzig în luna iulie din acest an.

Acest termen limită din iulie 2022 va însemna sfârșitul vânzărilor în Europa și pe toate piețele rămase care oferă vehiculul, inclusiv Republica Moldova. Sfârșitul producției lui i3 va precede o reorganizare a platformei din Saxonia în vederea pregătirii pentru începerea asamblării noii generaţii MINI Countryman în a doua jumătate a anului 2022.

De asemenea, colegii din Australia mai notează că modelul i3, primul BMW de serie cu tren de rulare pur electric pe baterii, nu va avea un succesor direct şi într-un format similar. Acesta va fi înlocuit indirect în gama BMW cu o nouă versiune electrică a lui X1 – iX1.

Crossoverul este aşteptat să debuteze în 2022 şi va fi produs la fabrica din Regensburg până în 2024, potrivit surselor Drive, deşi iniţial a fost planificat pentru asamblare la noua unitate de producție din Debrecen, Ungaria, a cărei construcție întârzie din cauza restricțiilor pandemice.

Ca și în cazul următorului X1 și al noului MINI Countryman, iX1 se va baza pe platforma FAAR cu tracțiune față – o mișcare care semnalează și un sfârșit de producție pentru platforma DriveLife cu utilizare intensivă a aluminiului şi fibrei de carbon, care stă la baza lui i3.

În ciuda unui sfârșit iminent al producției pentru i3-ul original, numele său va continua să fie folosit pe o versiune pur electrică a sedanului Seria 3 cu ampatament lung pentru piața chineză. Programat să fie prezentat în martie, noul sedan cu tracțiune spate este cunoscut sub numele de i3 eDrive35L.

Cmentariile sunt închise