(video) Premieră mondială: Noile BMW X5 şi X6 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW anunţă facelift-ul modelelor care sunt bestseller şi în Republica Moldova. Actualizarea va oferi lui X5 tot ceea de ce are nevoie pentru a-și menține poziția de lider de piață la nivel mondial în segmentul său, iar lui X6 pentru ca să-și asigure poziția de numărul unu în fața concurenților de la alți producători germani premium.

Cele două modele vor fi construite la uzina BMW Group Spartanburg din SUA, centrul de competență pentru modelele BMW X, iar lansarea lor globală va avea loc din aprilie 2023.

Includem aici testele noastre cu modelele pre-facelift pentru ca să vedeţi mai bine diferenţele în design:

Caracteristici cheie:

  • Includerea elementelor de design xLine se face în dotare standard pe X5. Partea din față este modelată de interpretarea proaspătă a farurilor distinctive și a grilei. 
    • Noile faruri au acum un contur mai subțire cu 35 mm. Noile lumini de zi în formă de săgeată sunt orientate spre exterior și servesc, de asemenea, drept semnalizatoare de direcție. Farurile Matrix LED cu control adaptiv și faza lungă fără orbire BMW Selective Beam, plus finisarea M Shadowline, sunt incluse în lista de opțiuni.
    • BMW Kidney Iconic Glow, grila de radiator iluminată, este acum oferită ca opțiune pentru variantele cu șase cilindri ale lui X5 facelift, iar iluminarea sa în cascadă creează un aspect extrem de atrăgător și tipic mărcii. 
    • Prizele de aer verticale și priza de aer inferioară, completate cu detalii decorative din crom cu efect perlat și deschideri triunghiulare în zonele sale exterioare, contribuie, de asemenea, la aura de ultimă oră.
    • Designul actualizat al lui X5 cuprinde, de asemenea, niște deflectoare de aer nou proiectate în panourile laterale din față și includerea standard a ornamentelor Exterior Line Satin Aluminium, dar şi a railings-urilor de acoperiș din aluminiu satinat. 
    • Elementele sculpturale de ghidare a luminii din fibră optică pentru stopuri au acum un contur deosebit de izbitor. Forma L cunoscută de la alte modele BMW este reflectată pe orizontală, creând un motiv X iluminat constant.
    • Pachetul M Sport este disponibil ca opțiune.
  • Noul BMW X6 are, de asemenea, noi faruri subțiri, cu lumini de zi în formă de săgeată. Ca și până acum, BMW Kidney Iconic Glow este oferit ca opțiune pentru modelele cu șase cilindri. 
    • Caracterul dinamic al noului BMW X6 este evidențiat și mai intens cu pachetul M Sport, propus acum standard. Un rol cheie îl joacă aici semnătura frontală octogonală de sub grila radiatorului, cu deschiderile sale laterale uimitoare și utilizarea generoasă a suprafețelor negre.
    • Pragurile laterale specifice M și ornamentele M High-gloss Shadowline fac, de asemenea, parte din pachetul M Sport. Bara de protecţie posterioară are o inserție în Dark Shadow, în timp ce noile ornamente ale țevilor de eşapament au formă trapezoidală.
  • Toate variantele de model sunt acum disponibile opţional cu pachetul M Sport Pro. 
  • Noile vopsele pentru caroserie M Marina Bay Blue metalizat (BMW X5 M60i xDrive) și M Isle of Man Green metalizat (BMW X6 M60i xDrive) sunt disponibile exclusiv pentru modelele de vârf. Noi nuanţe pentru toate modelele sunt Blue Ridge Mountain metallic, Brooklyn Grey metallic, Skyscraper Grey metallic, Frozen Pure Grey metallic și aproximativ 40 de finisaje speciale de vopsea BMW Individual.
  • Bordul maşinilor a adoptat cockpitul digital cu BMW Operating System 8 și cea mai recentă generație a sistemului de control/operare iDrive. Două monitoare de 12.3 şi 14.9 inchi sunt situate în spatele unei singure suprafețe de sticlă. Funcționalitatea touch control a monitorului central a adus o reducere semnificativă a numărului de butoane și comutatoare.
    • Specificațiile standard pentru ambele modele includ acum un panou de instrumente cu suprafață din Sensafin, asemănător cu pielea, dar și un element ornamental curbat elegant din lemn fin. 
    • O altă caracteristică nouă este bara de lumină ambientală cu iluminare de fundal LED, extrem de eficientă, integrată sub elementul de ornament în zona pasagerului din față. Denumirile X5, X6 sau sigla M sunt adăugate graficului barei luminoase.
    • Panoul de control de pe consola centrală include suprafețe suplimentare sensibile la atingere și un levier al cutiei de viteze nou proiectat.
    • Scaunele confort frontale pot fi specificate ca alternativă la scaunele sport standard cu suprafețe Sensafin. Opțional sunt disponibile tapițeria BMW Individual Merino din piele extinsă, tapițeria BMW Individual integral din piele Merino, ventilația activă a scaunelor și o funcție de masaj.
    • Printre celelalte puncte de atracție ale listei de opțiuni se numără noul pachet Confort cu încălzire prin panou și o funcție „termo” pentru suporturile de pahare, trapa panoramică din sticlă Sky Lounge iluminată de unități LED, aplicații din sticlă pentru comenzile selectate, sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround și noul sistem Travel & Comfort.
  • Noile SUV-uri pot fi comandate cu un V8, un benzinar cu şase cilindri şi un diesel cu şase cilindri în linie, toate fiind de ultimă generaţie, fiind numite noi.
    • Toate sunt cuplate la noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, completată cu padele în spatele volanului. 
    • Puterea este transmisă pe drumuri prin sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive.
    • Toate unitățile de propulsie dispun acum şi de tehnologie mild hybrid de 48V. Această aplicație generală a electrificării vine sub forma unui mic motor electric integrat în cutia de viteze. Acest agregat generează până la 12 CP și 200 Nm de cuplu, ajutând motorul cu ardere internă să ofere o conducere lină, dinamică, împreună cu o eficiență ridicată.
    • Noul V8 de 4.4 litri (S68), derivat din cel folosit de modelelor de înaltă performanță de la BMW M GmbH, oferă tehnologia M TwinPower Turbo și o galerie de evacuare transversală. Produce 530 CP şi 750 Nm. Găsit doar pe noile BMW X5/X6 M60i xDrive, care vin în loc de M50i, catapultează maşinile până la 100 de km/h în 4.3 secunde.
    • X5 xDrive45e iPerformance a devenit X5 xDrive50e, fiind complet reproiectat (deci doar X5 poate fi şi rămâne PHEV)! Un motor pe benzină cu șase cilindri și un nou motor electric aduc sistemului plug-in hybrid 490 CP (cu boost temporar), dar şi un cuplu combinat de 700 Nm, ceea ce este cu 96 CP şi 100 Nm mai mulţi.
      • Puterea nominală a motorului pe benzină de 313 CP reprezintă o creștere cu 27 CP.
      • Motorul electric compact integrat în transmisia Steptronic Sport cu opt trepte produce o putere nominală de 197 CP (+84 CP). În plus, o treaptă inovatoare de pre-angrenare – folosită pentru a crește cuplul efectiv produs de motorul electric până la maximum 450 Nm, injectează puterea mai simţitor.
      • Noul BMW X5 xDrive50e face 0-100 km/h în 4.8 secunde.
      • Capacitatea bateriei a crescut cu aproape 25%, până la 25.7 kWh, iar un nou Combined Charging Unit a dublat capacitatea maximă de încărcare AC, până la 7.4 kW. Autonomia electrică a modelului se ridică acum la 110 km în ciclul WLTP.
      • Vine cu setul de sunete specifice BMW IconicSounds Electric standard.
    • Inovațiile care afectează procesul de ardere, schimbul de gaze, controlul supapelor, sistemul de injecție și de aprindere marchează benzinarul de 3.0 litri de pe versiunile xDrive40i. Noul motor dezvoltă 380 CP şi 520 Nm (+47 CP/+70 Nm). Cuplul poate creşte temporar până la 540 Nm cu ajutorul sistemului mild hybrid. Modelele xDrive40i fac ambele 0-100 km/h în 5.4 secunde.
    • Motorul diesel cu șase cilindri în linie al modelelor xDrive30d aduce, de asemenea, upgrade la numeroase detalii. Unitatea de 3.0 litri are acum pistoane din oțel în loc de aluminiu, un proces optimizat de separare a uleiului și un nou sistem de injecție directă common-rail cu injectoare cu supape solenoide. Noul motor diesel își unește forțele cu sistemul mild hybrid pentru a produce 298 CP și 670 Nm şi pentru a accelera maşinile care îl poartă în 6.1 secunde.
  • Montarea standard a suspensiei adaptive, modificarea barelor stabilizatoare ca răspuns la modificările distribuției greutății și consolidarea acestora în consecință conferă noilor modele actualizate amestecul lor caracteristic de versatilitate sportivă și confort excelent pe distanțe lungi. 
    • Suspensia adaptivă M, care vine standard atât pe modelele de vârf, cât și pe celelalte variante ale noului BMW X6, asigură o legătură deosebit de fermă cu caroseria. 
    • Suspensia pneumatică adaptivă pe ambele punţi și pachetul xOffroad sunt oferite ca opțiuni
    • Modelele de top M60i mai sunt echipate standard cu direcție activă integrală. Interesant este că puntea spate directoare este acum disponibilă opțional şi pentru toate celelalte modele sau ca parte a suspensiei M adaptive Professional, care include, de asemenea, un diferențial M Sport și un sistem activ de stabilizare a ruliului.
    • Sistemul de frânare integrat este un alt element al tehnologiei avansate de șasiu care lucrează aici. 
    • Specificațiile standard includ și jante din aliaj ușor de 19 inchi pentru noul BMW X5 facelift, articole de 20 inchi pentru X6 și unele la 21 inchi pentru modelele M60i. Jantele din aliaj ușor de până la 22 de inchi pot fi specificate ca opțiune.
  • Confortul și siguranța pot fi duse la un alt nou nivel cu o selecție semnificativ extinsă de sisteme automatizate de conducere și parcare. 
    • Actualizările includ capacități sporite pentru sistemul standard de avertizare în caz de coliziune frontală, care acum poate reduce și riscul unei coliziuni cu bicicliștii, pietonii sau traficul care se apropie într-o intersecţie în caz de întoarcere sau virare la dreapta/stânga. 
    • Printre opțiunile disponibile acum se numără Automatic Speed Limit Assist, exit warning, Active Navigation, route speed control, traffic light recognition (în funcţie de piaţă), Emergency Stop Assistant, Lane Change Assistant şi Merging Assistant.
    • Pe lângă Camera de asistență pentru marșarier și Asistentul pentru marșarier, Asistentul de parcare standard cuprinde acum și funcțiile de monitorizare a deplasării și Asistentul de remorcă. 
    • Iar noul Parking Assistant Professional, opțional, permite parcarea automată în și în afara spațiilor, dar și manevre complete pe o distanță de până la 200 de metri, care pot fi controlate din afara mașinii, folosind aplicația My BMW de pe un iPhone Apple.
    • Tehnologia BMW iDrive de ultimă generație aduce atât BMW Curved Display, cât și o serie de noi servicii digitale. BMW Live Cockpit Plus standard include și sistemul de navigație bazat pe cloud BMW Maps. Opționalul BMW Live Cockpit Professional oferă clienților un head-up display şi funcția Augmented View. Când mașina este staționată, pasagerii pot de asemenea, privi YouTube sau accesa aplicația Bundesliga.
    • Iar BMW Digital Key Plus, opțional, le permite clienților să blocheze și să deblocheze maşina prin tehnologia radio cu bandă ultra-largă (UWB), cu smartphone-uri compatibile care rulează sistemul de operare iOS sau Android. 
    • Integrarea optimizată a smartphone-ului, ID-ul personalizat BMW și un eSIM personal conceput pentru a funcționa cu noua tehnologie mobilă 5G sunt, de asemenea, la îndemână. 
    • Serviciile digitale de la BMW Charging pentru BMW X5 xDrive50e au fost acum integrate în aplicația My BMW.

Premiera publică a maşinilor va avea loc în martie la The Amelia Concours d’Elegance, Florida. În Germania, X5 facelift costă minimum 86.300 euro (motorizarea diesel), iar X6 facelift (motorizarea diesel) – 93.400 euro.

Pentru comparaţie, în SUA nu sunt disponibile motorizările diesel, însă cel mai ieftin X5 sDrive40i cu tracţiune spate costă de la 65.200 de dolari (67.500 cu xDrive), în timp ce X6 xDrive40i costă de la 73.900 dolari. Iată ce înseamnă avantajul producției localizate!

Preţurile pentru Moldova sunt deocamdată indisponibile.

Specificaţii tehnice:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/02/New-2023-BMW-X5-X6-specs.pdf”]

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise