(foto) Toyota anunţă noi dotări pentru modelele europene RAV4 Hybrid şi Plug-in Hybrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota dezvăluie o serie de upgrade-uri pentru noul RAV4 2023, care se concentrează pe îmbunătățirea vieții la bord cu noi sisteme multimedia și un nou panou de bord digital personalizat pentru șofer. Și siguranța este sporită cu noi funcții adăugate în complexul Toyota Safety Sense.

Schimbările sunt implementate atât pe versiunea hibridă, cât și pe cea PHEV, făcând din acest crossover de agrement original și cel mai bine vândut din lume o propunere și mai de dorit.

Ce este nou:

  • Marea noutate pe RAV4 este cel mai recent sistem multimedia Toyota, operabil pe un monitor de 10.5 inci de înaltă definiție.
    • Standard include navigaţie bazată pe cloud, care permite o planificare precisă a călătoriei, cu informații care sunt actualizate în mod constant, plus detalii live despre trafic și evenimente rutiere și cât de ușor sau greu ar putea fi să găsești un loc de parcare în apropierea destinației tale.
    • Datorită pachetului de date „Smart Service” de patru ani inclus, clienții pot accesa cele mai recente sisteme multimedia și de navigație Toyota fără a fi nevoiți să-și cupleze smartphone-urile la vehicul.
    • Experiența utilizatorului este perfectă cu aplicația pentru smartphone MyT însoțitoare, astfel încât clienții să poată urmări diverse informații despre vehicul, cum ar fi analize de conducere, niveluri de combustibil, avertismente și locaţia maşinii.
    • Este compatibil cu Android Auto prin cablu şi cu Apple CarPlay wireless.
    • Noul sistem multimedia aduce şi un nou asistent vocal, care va răspunde la solicitările vocale de reglare a climatizării, de a alege opțiuni multimedia, de a efectua un apel telefonic sau de a deschide și închide geamurile. „Hey Toyota” este conceput pentru a înțelege vorbirea conversațională, așa că, dacă spui „mi-e frig”, va răspunde prin închiderea geamurilor sau prin creșterea temperaturii aerului condiționat.
    • Opţional este disponibil un alt sistem multimedia, care oferă funcții suplimentare. Introduce un sistem de navigație încorporat care va funcționa chiar şi atunci când nu este conectat la internet. De asemenea, recunoaște indicatoarele rutiere de pe autostrăzi (le arată pe monitor) și poate oferi alerte meteo locale sau poate notifica șoferul despre zone cu circulație restricționate, în care pot avea acces doar maşini cu emisii scăzute.
  • Noul este şi un panou de instrumente digital, care vine cu setări flexibile de afișare. 
    • Există o gamă de patru stiluri (Casual, Smart, Sport și Tough), trei aspecte și alte opțiuni de personalizare pentru monitorul TFT de 12.3 inci.
    • Noul panou de bord este standard pentru toate versiunile RAV4, cu excepția celei de bază care utilizează un monitor de 7.0 inci.
  • O nouă culoare exterioară Platinum White Pearl este introdusă pentru toate echipările lui RAV4 Plug-in Hybrid și Hybrid, cu excepția Adventure. Iar cu echiparea Style se poate comanda o nouă combinaţie de două culori – Platinum White Pearl cu Midnight Black Metallic – pentru ambele maşini.
  • Noul RAV4 2023 vine cu mai multe funcții de la distanță pe care șoferul le poate folosi, fără a fi nevoit să fie în maşină sau în apropierea sa. 
    • Îngrijorările familiare despre dacă ați lăsat un geam deschis, ușile descuiate sau luminile aprinse după ce ați plecat sunt abordate cu notificări de la distanță pentru a confirma că vehiculul este în siguranță. Această caracteristică este standard pe toate versiunile.
    • De asemenea, puteți încuia și debloca ușile – o funcție utilă dacă cineva fără cheie are nevoie de acces, de exemplu pentru a preda un colet sau pentru a curăța mașina. 
    • De asemenea, luminile de avarie pot fi aprinse, făcând vehiculul mai ușor de observat într-o parcare mare sau aglomerată. 
    • Aceste două caracteristici menţionate mai sus sunt noi şi standard pe modelele în echipare medie, împreună cu operarea de la distanță a controlului climei pentru a încălzi sau a răci cabina înainte de a pleca.
  • Noul RAV4 2023 dobândește funcții actualizate pentru Toyota Safety Sense, care pot avertiza șoferul și ajută la evitarea unei game mai largi de riscuri comune de accidente rutiere.
    • Sistemul de pre-coliziune (PCS) obține suport pentru intersecții, care poate securiza virajele în intersecții. Acesta va detecta dacă mașina este pe cale să traverseze calea traficului care se apropie și dacă există pietoni care traversează drumul pe care se deplasează vehiculul, alertând șoferul și, dacă este necesar, inițiind controlul frânării pentru a ajuta la evitarea unui impact.
    • Emergency Steering Assist este, de asemenea, nou oferit, ajutând șoferul să evite un pieton care a pășit pe șosea, ținând în același timp mașina sub control și în interiorul benzii de circulație. Pe RAV4 PHEV, sistemul va recunoaște și va mai reacționa la biciclete și vehicule parcate. 
    • PCS-ul din RAV4 PHEV mai are capacitatea de a detecta vehiculele care se apropie pe banda sa de circulație (care ies respectiv pe contrasens) și de a reduce riscul unei coliziuni frontale.

Producția modelului Toyota RAV4 2023 va începe în trimestrul III din 2022.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/