(video) Charles Leclerc a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, deşi pe podium a fost “înlocuit” de alt pilot

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul monegasc Charles Leclerc a câştigat spre seara zilei de duminică Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, a 11-a etapă a Campionatului mondial, care a avut loc pe circuitul de la Spielberg, devansându-l pe olandezul Max Verstappen, campionul mondial en-titre şi liderul la zi în clasamentul piloţilor. Acesta din urmă a pornit din pole position.

Locul al treilea a fost ocupat pe podium de britanicul Lewis Hamilton, deşi Verstappen s-ar fi putut pomeni în locul său dacă spaniolul Carlos Sainz l-ar fi depăşit. Tentativa însă nu s-a soldat cu succes, fiind nevoit să abandoneze cursa după ce maşina i-a luat foc şi a ieşit cu mare greutate din monopostul cuprins de flăcări.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Ar mai fi de remarcat că echipa anterior codaşă Haas este pe un val. În a doua cursă consecutivă piloţii săi au reuşit ambii să finiseze în top 10, iar Mick Schumacher a ocupat în Austria locul 6, cea mai bună poziţie din carieră. Pentru aceasta a fost ales de fani drept Pilotul Zilei.

Succesul echipei Haas este impresionant şi în Campionatul Constructorilor. La moment ocupă poziţia a 7, cu 34 de puncte, depăşind echipe cu un buget mai mare precum AlphaTauri, Aston Martin şi Williams.

Echipele McLaren şi Alpine sunt la egalitate de puncte – 81 – luptând pentru poziţia a patra în clasament.

Iar un fapt amuzant, pe care puţini poate l-au observat, este că la ceremonia de premiere în locul lui Charles Leclerc “a urcat” pe podium Sergio Perez. Cel puţin aşa era scris pe o burtieră, iar momentul a devenit unul viral. Amintim să Perez a fost nevoit să abandoneze în turul 25 din cauza unor probleme mecanice, care au apărut după un contact cu George Russell în primul tur, în urma căruia a ieşit în decor.

Mai mult, pe aceeaşi burtieră pe locul secund era indicat Carlos Sainz drept pilot al Red Bull Racing, iar pe locul trei era Max Verstappen de la Mercedes-AMG🤪

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/