Oficial! Marca auto care va părăsi Europa de Vest din 2020. Motivul – vânzările deosebit de slabe

(update 12.03.2019) INFINITI Motor Company a anunțat astăzi un plan de restructurare care va concentra brandul doar pe pieţele cu cele mai mari creşteri, în special America de Nord şi China, în timp ce se va retrage din Europa de Vest în primele luni ale lui 2020. Acest plan de restructurare nu va avea niciun impact asupra operațiunilor aflate în curs (deservire, consultare, garanţie) din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia, care continuă să crească.

Ca parte a planului, Infiniti va electrifica portofoliul său de modele din 2021 şi mai departe, va întrerupe ofertele diesel și îşi va concentra resursele sale pe cele mai mari oportunități. Compania se va axa mai mult pe gama SUV în America de Nord, va aduce cinci vehicule noi în China în următorii cinci ani, va lucra pentru a îmbunătăți calitatea vânzărilor și valoarea reziduală și va realiza mai multe sinergii cu părintele Nissan Motor Company. Acest lucru face parte din viziunea companiei în a deveni un brand de top în segmentul premium.

Ca urmare a acestui plan de restructurare, producția de Q30 și QX30 va înceta deja la mijlocul acestui an la uzina din Sunderland, Marea Britanie!


(04.02.2019) Marca auto Infiniti ia în considerare posibilitatea de a părăsi piața europeană din cauza volumului mic de vânzări a maşinilor. Până în prezent, această informaţie este la nivelul de zvonuri și nu există deocamdată vreo declarație oficială în acest sens.

Marca premium Infiniti, care aparţine celor de la Nissan, după cum Lexus este proprietate a Toyota, a apărut pe piaţa europeană acum aproximativ 10 ani. Conducerea companiei avea speranţa că maşinile sale japoneze vor deveni o alternativă bună celor germane, însă nu a fost să fie… În tot acest timp, Infiniti nu a reușit să atingă nivelul planificat al vânzărilor și ar putea părăsi piața europeană pentru a evita pierderi de milioane de euro.

Potrivit AutoActu, în cazul în care Infiniti nu va fi în măsură să crească în mod semnificativ vânzările pe piața europeană rapid, Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi poate ridica problema prezenței mărcii în Europa. Până în prezent, acest lucru este la nivelul de zvonuri și comentarii oficiale din partea Infiniti nu au fost lansate.

Vezi şi: Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, din nou lider în vânzările de maşini: 1 din 9 realizate în 2018 îi aparţine

Potrivit Carsalesbase, atunci când a fost lansat modelul hatchback Infiniti Q30, făcut pe baza lui Mercedes-Benz A-Class, s-a planificat ca acesta să se vândă în 30-40 de mii de exemplare, însă în 2016 a vândut doar 8.453 de autoturisme, în 2017 doar 7.617 maşini, iar în primele 11 luni ale lui 2018 – mai puţin de 3.000 de maşini! Doar în luna octombrie a anului trecut, modelul a fost cumpărat de doar 95 de oameni, pe întreg continentul!

Anul 2016 a fost cel mai bun pentru Infiniti, obținând rezultatul maxim de 13.775 de autoturisme vândute în decursul întregului an. În 2017 vânzările au scăzut la 12.571 de unităţi, iar din ianuarie până în noiembrie 2018 s-au vândut sub 6.000 de autoturisme.

Până în prezent, cea mai mare piață pentru Infiniti rămâne America de Nord – circa 70% din volumul total de vânzări.

Vezi şi: (video) Detroit 2018: Premieră – Infiniti QX Inspiration, primul SUV conceptual desenat de fostul designer şef BMW

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/