(video) Accident în Soci cu implicarea unui rar Hennessey Viper Venom 1000 Twin Turbo

Acum câteva ore, în ziua de 22 aprilie, în oraşul Soci de pe coasta de est a Mării Negre, a avut loc un accident în care a fost implicată o mașină sport americană rară – un Dodge Viper SRT-10. Şoferul i-a pierdut controlul şi aceasta a ajuns într-un copac.

Potrivit martorilor oculari, maşina circula cu viteză mare, a zburat de pe carosabil și a intrat în coliziune cu un copac. În urma impactului, autoturismul a fost făcut zob şi cel mai probabil nu va mai putea fi reparat.

Din fericire nimeni din jur nu a avut de suferit, iar şoferul s-a ales cu câteva leziuni minore. După impact, mai mulţi oameni s-au adunat să vadă urmările şi nu au ezitat să-şi facă şi nişte fotografii, una dintre care (a patra) a devenit virală.

Însă maşina nu este un simplu Dodge Viper, un model mai rar văzut prin regiunile noastre, ci unul special – Hennessey Viper Venom 1000 Twin Turbo!

Atelierul american Hennessey Performance Engineering l-a echipat cu un motor V10 luat de la un Viper din 2003, care producea iniţial 517 CP şi 725 Nm de cuplu, dar a fost modificat pentru a produce 1.014 CP şi 1.491 Nm de cuplu. Volumul i-a fost mărit de la 8.3 la 8.55 litri, iar raportul de compresie a fost redus la 9.0:1. La fel, a fost echipat cu nişte turbocompresoare noi de la Garrett și intercooler aer-aer montat frontal.

Pe lângă motor, modelul de maşină a mai primit un VenomAero body (deflector de aer frontal, difuzor şi spoiler), o gardă la sol coborâtă, amortizoare de şoc coilover ajustabile, mecanisme de frânare îmbunătăţite de la Brembo, sistem ajustabil de control al tracţiunii, diferenţial Quaife, jante forjate Hennessey Venom 7R de 19 şi 20 de inci în anvelope Michelin Pilot Sport 2 de mărimi 275/30 YR19 pe faţă şi 335/30 YR20 în spate.

Interiorul a fost modernizat cu o tapiţerie cu piele şi broderii customizate, scaune cu centuri de siguranţă în cinci puncte, covoraşe HPE, sistem multimedia cu DVD şi navigaţie, etc.

Oficial, Hennessey declara că maşina poate face 0-97 de km/h în 3.25 secunde şi poate rula cu 346 de km/h.

Curios este faptul că înainte de accident, chiar în ziua de 19 aprilie, a apărut un anunţ de vânzare a unui astfel de automobil, exact în aceeaşi culoare şi exact oferit în Soci. Din descriere aflăm că este un automobil din anul 2010, cu tracţiune spate şi un parcurs de 3.000 de km.

Acest Venom 1000 a mai fost modificat şi genera peste 1.100 de CP. Potrivit proprietarului, putea face 0-100 km/h în 2.5 secunde, 100-200 km/h în 3.7 secunde, 200-250 km/h în 3.0 secunde şi rula cu maxim 410 km/h!

Este unul din doar 15 realizate într-o caroserie coupe şi a fost evaluat la 12.5 milioane de ruble (circa 155.000 de euro).

Iată ce spune şi colegul nostru Guram Intskirveli, cel care a avut norocul să o testeze şi este un bun prieten cu proprietarul, un şofer profesionist. “O mulțime de zvonuri și ficțiuni. Primul lucru: maşina este distrusă şi va fi scoasă de la evidenţă. Al doilea: mașina a fost lovită nu de proprietar, ci de angajatul unui service în care a fost lăsată pentru deservire. Al treilea: no comment”.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Один из самых ярких и крутых авто, из тех, что мне посчастливилось протестировать … 1100+ л.с. Dodge Viper Twin Turbo … RIP ???????? . 1100+ л.с., задний привод, механическая коробка передач и отсутствие каких либо систем стабилизации. Дьявол на колесах… прощай. . P.S. Много слухов и вымыслов. Первое — автомобиль разбит под списание. Второе, автомобиль разбил не владелец, а работник сервиса, в котором его оставили на ТО. Третье, … без комментариев.

Публикация от Гурам Инцкирвели (@guram_intskirveli) 23 Апр 2020 в 2:46 PDT

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-un-ferrari-488-gtb-spider-fost-surprins-moldova-premiera-insa-avariat-grav/

https://autoblog.md/foto-si-dat-masina-la-vopsit-iar-un-angajat-din-service-luat-o-sa-se-distreze-cum-si-unde-fost-gasita/

https://autoblog.md/video-rusia-a-primit-un-porsche-911-turbo-s-nou-dupa-ce-un-mecanic-de-la-service-i-l-a-distrus-pe-cel-vechi/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/