(foto) Noi detalii despre Subaru Solterra şi prima imagine cu interiorul său

Prima mașină electrică de serie a mărcii Subaru a fost anunțată în această primăvară, dar un debut cu drepturi depline urmează să se întâmple, probabil până la sfârșitul anului curent. Între timp, compania face publice noi detalii, dar şi imagini proaspete, inclusiv prima cu interiorul.

Deși nu este nimic special de ascuns, deoarece Solterra va fi geamănul modelului deja prezentat Toyota bZ4X, la exterior se va deosebi doar printr-o mască frontală, bare de protecție și echipamente de iluminat diferite. Toate acestea se vor face în stilul altor modele Subaru.

Interiorul celor două mașini va fi însă comun şi volanul cu forma sa rotundă tradiţională este pe loc. Anterior, primul prototip al bZ4X avea o manşă. Urmează să mai aflăm dacă standard sau opţional va fi un panoul fotovoltaic integrat cel mai probabil în acoperiş.

Aceste crossovere electrice de mărimea modelelor Forester și RAV4 sunt dezvoltate în comun de cele două companii. Ele se bazează pe o nouă platformă modulară, pe care Toyota o numește e-TNGA, iar Subaru – e-SGP (Subaru Global Platform).

Şasiul conţine nişte module de propulsie unificate (teoretic, tracţiunea poate fi faţă, spate sau integrală), mecanismul de direcție nu are o conexiune mecanică cu volanul, iar contribuția principală a Subaru este configurația sistemului de tracțiune integrală.

În echipare de bază modelul Solterra va avea tracțiune integrală Symmetrical All-Wheel Drive, posibilă inclusiv cu ajutorul a două motoare electrice. De asemenea, promite o gardă la sol impresionantă, iar o cabină fără tunel central ar trebui să fie foarte spațioasă pentru mașinile din această clasă.

Toate detaliile vor fi cunoscute înainte de sfârșitul acestui an, iar la jumătatea lui 2022 Solterra va intra pe piețele din Japonia, Statele Unite, Canada, Europa și China.

Cmentariile sunt închise