(foto) Noul Toyota bZ4X Concept s-a prezentat în SUA cu un volan normal

Noul Toyota bZ4X Concept şi-a făcut astăzi debutul pentru prima dată în America de Nord, la sediul Toyota Motor North America. Este o viziune pentru primul dintr-o serie globală de vehicule electrice cu baterii (BEV) care urmează să fie introduse sub umbrela mărcii “Toyota bZ”.

“Fiind aproximativ de dimensiunea unui RAV4, cu versatilitatea de a se deosebi de alte BEV-uri, va fi bine poziționat în locul dulce al pieței. Și cel mai bun lucru este că e o Toyota – cu o legendară calitate, durabilitate și fiabilitate, trăsături pe care clienții noștri le așteaptă”, a declarat Lisa Materazzo, vicepreședinte al grupului Toyota Marketing.

Dezvoltat împreună cu Subaru, Toyota bZ4X SUV Concept prezintă noua platformă dedicată e-TNGA. Conceptul transmite calitatea legendară, durabilitatea și fiabilitatea pe termen lung (QDR) a Toyota în combinație cu capacitățile AWD pentru a obține o experiență de conducere care este atât confortabilă, cât și captivantă.

Conceptul Toyota bZ4X are un ampatament lung cu console scurte, rezultând un design distinct cu spațiu interior amplu. Interiorul cu o arhitectură deschisă este conceput pentru a spori confortul și încrederea șoferului pe drum. Cu fiecare detaliu proiectat în mod intenționat, poziția joasă a tabloului de bord și amplasarea indicaţiilor panoului de bord deasupra volanului, nu numai că ajută la extinderea spațiului vehiculului, ci și la creșterea vizibilității pentru a ajuta la conducerea în siguranță.

Apropo, de notat este că acest prototip, dar şi ulterior modelul de serie, vor utiliza din câte se pare un volan normal, cu formă rotundă. Anterior, când a debutat la Salonul Auto de la Shanghai, acel prototip avea un volan tip manşă. Cel mai probabil cu un astfel de volan rotund va fi comercializat în toate ţările unde nu se va permite utilizarea celui futurist.

În ansamblu, Toyota intenționează să-şi extindă gama până la aproximativ 70 de modele electrificate, la nivel global, până în 2025. Această viitoare linie va include 15 BEV-uri dedicate, inclusiv șapte care poartă numele de marcă bZ (Beyond Zero). 

În plus, Toyota intenționează să aducă electrificarea liniei sale de camioane în viitorul apropiat. Acest portofoliu diversificat de produse electrificate va ajuta la propulsarea Toyota către obiectivul său de neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Mai multe informații despre modelul de producție Toyota bZ4X vor fi distribuite mai târziu în acest an, startul vânzărilor fiind planificat să înceapă în 2022.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/