(foto) Exclusiv pentru chinezi. BMW introduce X5-ul cu ampatament de X7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW AG a anunţat în februarie că a cumpărat un pachet majoritar de acţiuni la societatea sa mixtă chineză BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA). La 11 februarie BBA a primit licența comercială relevantă din partea autorităților chineze.

BMW AG deține astfel 75% (+25) din acțiunile BBA, în timp ce partenerul chinez Brilliance China Automotive Holdings Ltd. deține restul de 25%. Iar după această mişcare vin şi primele rezultate: bavarezii anunţă pregătirea producţiei în China a modelului X5 şi cu această ocazie îl lansează într-o versiune exclusivă pentru clienţii locali, cu numele de cod separat G18!

Pentru restul lumii, inclusiv pentru Republica Moldova, producţia lui X5 va continua la uzina americană din Spartanburg.

Versiunea suplimentară dezvoltată și produsă exclusiv pentru piața chineză va fi în curând lansată de pe linia de producție a fabricii BMW Brilliance Automotive Ltd. Dadong din Shenyang, în urma unei extinderi majore a facilității întreprinderii comune. Va fi pentru prima dată când modelele BMW X din segmentul executiv vor fi fabricate în China.

Programate să fie disponibile în China din aprilie 2022, noile BMW X5 xDrive30Li și BMW X5 xDrive40Li se mândresc cu un habitaclu extrem de spațios, mai ales pentru pasagerii de pe bancheta din spate, alături de caracteristici exclusive de echipare.

O echipă de ingineri de la sediul BMW Group din München, precum și din Spartanburg și Shenyang, au colaborat îndeaproape la dezvoltarea noilor modele. Pregătirea pentru producție a fost, de asemenea, un efort comun.

Ampatamentul lor le-a fost extins cu alţi 130 mm (până la 3.105 mm, exact ca la X7), toată această lungime suplimentară fiind utilizată pentru a spori confortul scaunelor și spațiul pentru picioare pentru pasagerii din al doilea rând. Mai mult, pasagerii de pe locurile din spate vor putea intra şi ieri cu o ușurință mai mare datorită portierelor mai lungi. Lungimea totală se ridică la 5.060 mm vs 5.151 mm cât are X7.

Specificațiile standard pentru noile modele au fost, de asemenea, adaptate exact la cerințele clienților chinezi, cuprinzând printre altele: două monitoare de 12.3 inci pe bord (cel central fiind IPS), scaune confortabile special concepute, înclinare suplimentară cu patru grade a spătarelor scaunelor posterioare (până la 31 grade), acoperiş panoramic cu trapă, faruri cu LaserLight, iluminare ambientală, un pachet M Aerodynamics personalizat, un finisaj galvanizat pentru comenzi, difuzoare audio cu capace metalice perforate și o suprafaţă nou proiectată pe consola centrală pentru încărcarea telefoanelor prin inducţie.

Tehnologia șasiului special reglată, inclusiv amortizoarele controlate electronic ca dotare standard și – opțional pe noul BMW X5 xDrive40Li – suspensia pneumatică pe ambele punţi cu auto-nivelare automată, asigură echilibrul perfect între sportivitate și confort. Jantele din aliaj de aluminiu pot fi de 22 inci, sistemul de evacuare M Sport, iar frânele şi ele M Sport.

Motoarele disponibile sunt doar benzinare cu tehnologie BMW TwinPower Turbo (motor cu patru cilindri şi 272 CP pe BMW X5 xDrive30Li şi unul cu șase cilindri în linie cu 370 CP pe BMW X5 xDrive40Li), a căror putere este direcționată către șosele printr-o transmisie Steptronic cu opt trepte și sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise