(video) Se vinde un VW Beetle cu motor de elicopter! Cel mai bizar este că are acces legal pe drumurile publice

Pe Craiglist există un anunț de vânzare a unui Volkswagen Beetle din cale afară de neobişnuit. Acesta este echipat cu un motor funcţional preluat de la un elicopter! Prețul său de 550.000 de dolari îl face unul dintre cele mai scumpe Beetle din istorie!

Întregul capăt frontal până la montanţii centrali este lăsat cel din uzină cu toate dotările standard, fără a se lua în considerare panoul de bord modificat din spatele volanului. Sub capotă se află un benzinar din fabrică cu patru cilindri, care trimite toată puterea pe roţile din faţă prin intermediul unei cutii de viteze automate.

În spatele scaunului conducătorului auto se află al doilea propulsorul, un impunător agregat cu turbină cu gaze General Electric T58-8F, care este de obicei montată pe elicoptere. Deşi cântărește doar 136 de kilograme, unitatea poate dezvolta 1.350 CP. La ralanti funcţionează cu 11.000 rpm, iar în mișcare cu până la 26.000 rpm!

Puterea imensă poate fi controlată printr-o supapă de acceleraţie dedicată, instalată lângă levierul cutiei de viteze automate. Pentru funcționarea optimă a motorului a fost instalat un rezervor cu kerosen din kevlar, iar sub toată această construcție, montată pe suporturi rigide, a apărut un scut de protecţie astfel încât să nu se topească bara de protecție posterioară.

În anunț, proprietarul mașinii cu mai puţin de 5.000 de km parcurşi, inginerul Ron Patrick, a explicat în detalii algoritmul de pornire a motorului de elicopter pentru viitorul proprietar.

Caracteristicile dinamice ale mașinăriei ciudate sunt necunoscute. Deşi vitezometrul indică maxim 225 km/h, potrivit actualului posesor acul este împins de la zero până la celălalt capăt în doar câteva secunde.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/