(foto) Monumentul BMW M de la Goodwood are în vârf noua maşină hibridă de anduranţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A început ediţia din 2022 a Festivalului de Viteză de la Goodwood, care poate fi urmărit LIVE şi pe AutoBlog.MD, iar cu această ocazie a fost dezvăluit aşa-numitul Central Feature – un monument temporar amenajat în faţa casei Goodwood pentru marca diverse evenimente aniversare a unor companii auto.

În acest an în centrul atenţiei este BMW M şi ai săi 50 de ani de istorie! Într-o jumătate de secol, acele trei benzi celebre colorate au împodobit unele dintre cele mai bune maşini stradale și de curse din lume, de la M3 E30 până la câștigătorul Le Mans V12 LMR.

Monumentul cuprinde o mașină pentru fiecare dintre cele cinci decenii de istorie ale BMW M. “Cireaşa de pe tort” este, fără îndoială, noua mașină de curse LMDh, pregătită pentru debutul în campionatul IMSA în 2023 și o posibilă revenire înLe Mans – M Hybrid V8. Lui i se alătură, pe bună dreptate, strămoșul său V12 LMR (ultimul câștigător absolut al BMW în Le Mans), alături de prima creație BMW M – 3.0 CSL, un M1 Procar și un WTCC M 320si.

Este o selecție genială de simboluri care demonstrează cât de important a fost BMW M pentru industria auto. Urmează următorii 50 de ani! La mulţi ani, BMW M!

Cmentariile sunt închise