(video) Goodwood Festival of Speed 2022, ziua 4, este LIVE şi pe AutoBlog.MD

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Festivalul de Viteză de la Goodwood revine în acest an în forţă, cu mulţi vizitatori fizici, după ce în 2020 nu s-a organizat din cauza pandemiei, iar în 2021 a avut loc cu restricţii şi un număr limitat de oaspeţi. Evenimentul cu o durată de patru zile, ajuns la a 29-a ediţie, este în esenţă un fel de paradă dinamică, în care toate maşinile participante urcă pe un traseu, construit într-o rampă uşoară, cu vehicule de orice fel, fie ele stradale, de curse sau istorice.

Punctul culminant este în ziua de duminică, atunci când are loc The Hill Climb Shootout sau The Sunday Shootout, o competiţie în care o selecție de piloți, care stabilesc în weekend cei mai rapizi timpi de Hillclimb, concurează pentru a ajunge cel mai repede la linia de sosire a traseului de 1.86 km! Recordul all-time a fost bătut în 2019 cu VW ID. R!

De astăzi și până duminică inclusiv, evenimentul va fi transmis online și aici pe AutoBlog.MD (joi de la 11:00, iar în celelalte trei zile de la 10:30, ora Moldovei). În fiecare zi, transmisiunea în direct va dura câteva ore (de regulă până seara) şi ulterior vor putea fi urmărite reluări. Programul FOS 2022.

Goodwood Festival of Speed se desfășoară pe terenul Goodwood House din West Sussex, Anglia, de obicei la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie. Evenimentul este programat astfel încât să evite intersectarea cu vreo etapă de Formula 1, fapt care permite fanilor să vadă unele monoposturi şi chiar pe unii piloţi activi în sezonul actual participând la FOS. În acest an şi-au confirmat prezenţa McLaren F1 Team, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, Scuderia Ferrari Formula 1 Team şi Williams Racing.

Un total de 52 de supermașini vor merge pe traseu în timpul Michelin Supercar Run, o listă care include debuturile principale ale Mercedes-AMG One, Ferrari Daytona SP3 și Czinger 21C. Printre altele vor putea fi văzute Kalmar Automotive RS-R, Radford Lotus Type 62/2 și Hispano Suiza Carmen, precum și Prodrive P25.

Numai pe lista celor de la Ferrari, pe măsură ce își sărbătorește aniversarea de 75 de ani, sunt prezentate SP38, SF90 Spider, 296 GTB și 812 Competizione. I se alătură colegii italieni de la Pagani, Lamborghini și Maserati, care aduc cel puţin un Huayra R, Aventador LP 780-4 Ultimae și, respectiv, MC20 Cielo.

Apoi este McLaren, care își flexează din nou mușchii cu un catalog de modele, inclusiv 720S Coupe, Speedtail, P1, Artura și 765LT Spider. Între timp, vor mai fi etalate noile Rimac Nevera, Zenvo TSR-S, Eadon Green Zeclat, Hennessey Venom F5 și Delage D12! Fanii Koenigsegg vor fi încântați să vadă Gemera GT alături de un Jesko, în timp ce oricine caută mai multă “liniște” se va uita la familia Rolls-Royce Black Badge.

Aston Martin va continua să arboreze steagul britanic în arena supercar și va aduce o colecție de mașini, inclusiv DBS, DB11, Vantage F1 Edition şi V12 Vantage. Lotus va fi de asemenea prezent cu Evija, Bentley cu cel mai recent Continental GT Mulliner și Jaguar cu F-Type R.

În completarea acestei liste incredibile de super-mașini, avem Bugatti, care va aduce unele dintre cele mai uimitoare mașini ale sale, inclusiv Chiron Super Sport 300+ și Veryon 16.4 World Record Edition. Și, în sfârșit, Porsche va participa cel puţin cu un 718 GT4 RS, 911 GT2 RS şi 718 Cayman GT4 ePerformance.

În timp ce Supercar Paddock este plin cu cele mai exotice mașini din lume, First Glance Paddock va oferi o privire asupra unora dintre cele mai inovatoare, dar și interesante mașini de pe planetă, precum noul Ford Ranger Raptor și Porsche 911 Sport Classic.

În total, 30 de mașini noi sunt programate să-și croiască drum până în vârful dealului. Printre acestea se numără luxosul Lucid Air, Aston Martin DBX707, Bentley Continental GT S, BMW M4 CSL, Electra Meccanica Solo, KIA EV6 GT și multe altele.

În centrul atenţiei însă va fi marca BMW M, care îşi va sărbători cei 50 de ani la Goodwood FOS, inclusiv printr-un monument temporar ridicat în faţa casei Goodwood.

De regulă, în cadrul Festivalului de Viteză, mai pot avea loc unele premiere auto, astfel că vă invităm să staţi aproape!

Cmentariile sunt închise