(video) Premieră: Noul Aston Martin V12 Vantage – ultimul Aston Martin cu V12

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Timp de 15 ani, V12 Vantage a reprezentat cu îndrăzneală pasiunea Aston Martin pentru performanță. Rapide și înverșunate în egală măsură, iterații succesive ale acestor mașini au format o linie de modele pur sânge şi iconice.

Construite mereu în jurul premisei de a monta în cel mai compact și axat pe șofer automobil, cel mai mare și mai puternic motor de producție de serie, Aston Martin este mândru să introducă ultima, cea mai rapidă, mai aprigă și mai dinamică realizare dintre toate – noul V12 Vantage.

Caracteristici cheie:

  • Este pus în mişcare de un quad-cam 60° V12 twin-turbo de 5.2 litri, care produce 700 CP la 6.500 rpm și 753 Nm între 1.800-6.000 rpm. Poate face 0-100 km/h în 3.5 secunde şi atinge maximum 322 km/h.
  • Are un raport putere-greutate de 390 CP/tonă, o creștere de peste 20% față de un Vantage cu V8. A fost posibil atingerea acestui raport inclusiv prin: folosirea unei bare de protecţie frontale, a unei capote-scoică ce acoperă şi aripile, aripi frontale și praguri laterale, a unei bare de protecție posterioare şi a unei aripi, toate din fibră de carbon, alături de un acumulator uşor şi a unui sistem special de evacuare a gazelor de eşapament.
  • Reglat pentru a se potrivi aspectului și performanței sale, acest nou sistem de evacuare este fabricat din oțel inoxidabil ușor de doar 1 mm grosime, economisind aproximativ 7.2 kg în comparație cu sistemul montat pe Vantage.
  • Puterea este transmisă spre roţile din spate printr-o cutie de viteze automată ZF cu opt trepte şi un diferențial mecanic cu alunecare limitată, ambele montate în partea centrală posterioară a maşinii. Cutia are un software adaptiv special calibrat, inspirat din cel pregătit pentru modelele V12 Speedster și Vantage F1 Edition.
  • Mașina este echipată cu un nou sistem adaptiv de suspensie, inclusiv cu noi bare anti ruliu, bucşe și ansambluri de arcuri și amortizoare. Ratele arcurilor suspensiei au fost majorate cu 50% în față și cu 40% în spate, combinate cu rigiditatea montării superioare care e mai mare 13%. Noile bare anti ruliu sunt cu 5% mai rigide în față și cu 41% mai moi în spate. Pentru a menține confortul șoferului, în spate a fost introdus un arc secundar cu o rată mai mică decât arcul principal.
  • Rigiditatea caroseriei este mărită cu panouri de forfecare suplimentare față și spate, bretele pentru suspensia posterioară şi rezervorul de carburant, toate care au crescut rigiditatea caroseriei (kNm/Deg) cu 8% și rigiditatea laterală (kNm/mm) cu 6.7%. Aceste modificări sunt, de asemenea, susținute de o nouă calibrare a direcției, de îmbunătățirea senzației de direcție și de un răspuns mai clar.
  • Standard dispune de sistem de frânare Carbon Ceramic Braking, mecanismele fiind proiectate să reziste la temperaturi de până la 800 de grade Celsius. În faţă sunt discuri de 410x38mm cu etriere cu şase pistoane, iar în spate discuri de 360×32 mm cu patru pistoane în etriere. Sunt mai uşoare cu 23 kg decât unele din oţel.
  • Frânele pot fi acoperite cu unul din două noi modele de jante din aliaj de 21 inci, finisate în satin black sau satin black diamond turned, plus o opțiune uşoară în Satin Black, care economisește încă 8 kg. Anvelope Michelin Pilot 4S de înaltă performanţă – 275/35 R21 pe faţă şi 315/30 R21 pe spate – sunt montate standard.
  • Maşina este mai lată cu 40 mm pentru a acomoda un şasiu de la versiunea de circuit, cu ecartamente largi optimizate pentru performanță și stabilitate în viraje. Prin utilizarea pe scară largă a fibrei de carbon, acest nou design widebody dispune, de asemenea, de un pachet aerodinamic dramatic format din: splitter frontal pe toată lăţimea, o grilă frontală cu 25% mai mare, noi praguri laterale sculptate dintr-o singură bucată şi inspirate din motorsport, un difuzor posterior masiv şi o aripă (care poate fi eliminată la dorinţă). Totuşi, aceasta din urmă contribuie la atingerea unei forţe de apăsare de 204 kg la viteză maximă.
  • În cabină, în spatele scaunelor a fost lăsată la vedere noua bretea care întăreşte suspensia. Scaunele Sport Plus împodobite în piele semi-anilină completă, cu logoul Aston Martin și un model de perforare sunt oferite standard. Opţionale sunt unele de performanţă din fibră de carbon, mai uşoare cu 7.3 kg, cu o carcasă din fibră de carbon expusă la vedere și reglare manuală în şase direcţii (opțiune).
  • Toate detaliile de la exterior şi interior mai pot fi personalizate în termeni de culori, autocolante, materiale şi inserţii, prin intermediul diviziei Q, astfel încât nu ar trebui să existe două maşini identice!

Modelul va fi construit în doar 333 de exemplare. Toate au deja un proprietar, deşi cererea a depăşit cu mult oferta. Livrările vor demara din al doilea trimestru al anului curent.

Specificații în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/