(video) Ştiai asta? Cel mai puternic KIA de serie este mai rapid decât cel mai nou Porsche Taycan GTS

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

KIA introduce abia acum pe piaţă noul EV6 GT, un crossover de înaltă performanță complet electric creat pentru noua era a mobilității durabile, la un an distanţă de premiera iniţială. Este cea mai puternică mașină de serie a mărcii făcută în prezent. Cu ocazia lansării oficiale în Europa se fac publice şi specificațiile sale finale.

Caracteristici cheie:

 • În față, EV6 GT creează instantaneu o impresie vizuală de durată. Semnătura „Digital Tiger Face” include faruri LED adaptive cu semnalizatoare dinamice a direcţiei, în timp ce aripile musculoase și o capotă profilată îi oferă un aspect puternic. Unică pentru GT este şi bara de protecţie. Un set de jante din aliaj măsoară 21 de inci, în timp ce etrierele de frână sunt finisate într-o nuanţă neon. În spate, un spoiler aerodinamic, stopuri LED, o bară de protecție unică și un difuzor completează transformarea.
 • La interior, ocupanții sunt întâmpinați de un set de scaune profilate acoperite cu piele întoarsă, cu inserții metalice inscripționate cu numele „GT” și cusături contrastante verzi. Şi alte suprafeţe sunt finisate cu materiale premium, iar senzaţia de sportivitate poate fi sporită prin culori ale iluminatului ambiental.
 • În spatele unui volan ergonomic cu două spițe, care include un selector dedicat modului de conducere GT, se află un panou curbat ce include la un loc două monitoare de 12.3 inci.
 • EV6 GT oferă un ambalaj interior inteligent, flexibil și o abundență de zone de depozitare în cabină, inclusiv 480 de litri de spațiu în portbagaj. Cu scaunele posterioare rabatate se ajunge la 1.260 de litri. Mașina dispune și de un portbagaj sub capotă, cu un volum de 20 de litri.
 • Sistemul de propulsie de înaltă performanță, de ultimă generație, a fost proiectat special pentru a oferi o experiență de condus puternică și progresivă. Un motor frontal cu 218 CP face echipă cu unul posterior cu 367 CP, pentru a livra în total 585 CP și un cuplu de 740 Nm. Astfel, EV6 GT are şi AWD în palmares.
 • Puterea și tracțiunea oferite de sistemul de propulsie asigură performanțe sclipitoare, dar rafinate. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 260 km/h. Pentru comparaţie, cel mai nou Porsche Taycan GTS, cu ai săi până la 598 CP şi 850 Nm, poate face sprintul în 3.7 secunde şi rula cu maximum 250 km/h.
 • EV6 GT mai dispune de un diferențial electronic cu alunecare limitată (e-LSD): el asigură că performanță nu este pierdută prin îmbunătățirea tracțiunii și stabilității la viraje, prin amestecarea şi livrarea automată a cuplului către roțile cu cea mai mare aderență.
 • Un sistem de frânare foarte receptiv sporește sentimentul de încredere și siguranță la volan. Frânele au discuri ventilate (380 mm pe faţă şi 360 mm pe spate).
 • Bateria este de 77.4 kWh şi asigură o autonomie de 424 km în ciclul WLTP. Sistemul electric de la bord de 800V şi puterea maximă de încărcare de 350 kW asigură o încărcare de la 10 la 80% în doar 18 minute!
 • În centrul experienței de condus se mai află un nou mod dedicat GT Drive, accesat printr-o padelă amplasată convenabil în spatele volanului. Pe lângă setările existente de condus Eco, Normal și Sport, modul GT Drive optimizează automat motoarele electrice ale vehiculului, frânarea, direcția, suspensia, sistemele e-LSD și controlul electronic al stabilității (ESC) în setările lor cele mai dinamice pentru o experiență de condus extrem de captivantă. De asemenea, șoferii pot personaliza fiecare sistem pentru a se potrivi preferințelor lor individuale de conducere, accesând modul My Drive.       
 • În setarea sa cea mai concentrată, sistemul de direcție al lui EV6 GT a fost calibrat special pentru o conducere dinamică prin maximizarea sensibilității volanului pentru răspunsuri imediate. Iar prin sistemul Electronic Control Suspension (ECS), suspensia oferă o amortizare continuă şi adaptivă. Ca rezultat, mersul modelului rămâne plat la toate vitezele, controlând ruliul în viraje şi înclinările atunci când se accelerează sau frânează.
 • Apropo, şoferii pot dezactiva sistemul ESC al vehiculului pentru un potențial suplimentar de supravirare, în timp ce un mod dedicat Drift trimite o proporție mai mare de putere către roțile din spate pentru a putea face ştiţi voi ce.🙂
 • Încă un bonus plăcut ar fi prezenţa unei unităţi integrate de control a încărcării (ICCU): dispune de o funcție vehicle-to-load (V2L), care este capabilă să descarce energie din bateria vehiculului. Funcția V2L poate furniza până la 3.6 kW de putere și este capabilă, de exemplu, să alimenteze simultan un televizor de 55 de inci și un aparat de aer condiționat timp de mai mult de 24 de ore. Sistemul este, de asemenea, capabil să încarce un alt electromobil, dacă este necesar.

Noul EV6 GT este disponibil pentru comandă acum, producția îi va începe în septembrie, iar livrările europene sunt programate pentru sfârșitul anului 2022.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata