Drumarii spun că nu există restricții de circulație. Care e prognoza meteo pentru astăzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La această oră, pe o mare parte a teritoriului Republicii Moldova, se înregistrează ploi. În combinaţie cu temperaturile, pe alocuri negative, acest lucru duce la formarea ghețușului pe carosabile. Totuşi, drumarii dau asigurări că nu există careva restricţii de circulaţie.

FOTO: asd.md

Lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat din seara zilei de ieri până în această dimineaţă, în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”. În zona Nord, Centru și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și lucrări de deszăpezire.

În procesul tehnologic au fost antrenați 133 de muncitori rutieri și 96 de utilaje speciale, care au împrăștiat 1200,9 tone de material antiderapant și 27.3 tone de sare tehnică. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Prognoza meteo valabilă până astăzi la ora 20:00 este următoarea:

Mijlocul săptămânii vine din nou cu precipitații. Noaptea au căzut în fază mixtă, iar spre dimineață treptat au trecut în fază de ploaie. Din cauza precipitațiilor pe arii restrânse se va forma polei, iar pe drumuri ghețuș. Totodată, va crește șansa producerii ceții.

Vântul va sufla din sud-est, cel mult moderat. Noaptea temperatura minimă ușor va crește indicând valori între -3..+2°C. Ziua maximele vor crește între +3..+8°C. O vreme mai caldă se va înregistra și în următoarele zile, existând mari șanse să vedem din nou soarele pe cer.

Cmentariile sunt închise