Tesla a calculat cât costă fiecare milă parcursă cu un Model 3, Toyota Camry și BMW Seria 3

Compania Tesla, într-un raport amplu privind măsurile de conservare a climei și de reducere a impactului asupra mediului, a comparat costul de proprietate al mașinii pe care o produce – Model 3 – cu indicatori similari ai unor modele cu motoare cu combustie precum Toyota Camry și BMW Seria 3. S-a dovedit că dintr-un anumit moment mașina electrică începe să economisească bani pentru proprietarul său.

Aceste modele de autoturisme au fost alese pentru a le fi comparate costul de proprietate, deoarece Camry este considerat cel mai bine vândut sedan din SUA, iar BMW Seria 3 și Model 3 sunt comparabile ca preț.

În același timp, Tesla a remarcat că prețul de achiziție este doar unul dintre elementele care formează costul total al unei maşini. Costurile de amortizare, de asigurare, de întreținere și de schimb al pneurilor, precum şi cele pentru carburanţi, au fost luate în considerare în calcul.

Astfel spus, s-a dovedit că în timpul primilor cinci ani de utilizare sau pe o distanță de 60.000 de mile (aproximativ 100.000 km), costurile medii de exploatare pentru Camry și Model 3 sunt aproximativ egale și se ridică la 50-55 de cenți per milă (1.6 km). La BMW Seria 3 aceeași cifră se apropie de un dolar!

Vezi şi: (video) Test Drive: Tesla Model 3 Long Range – cu autopilotul prin Moldova

În special se remarcă faptul că ponderea cheltuielilor necesare pentru “combustibil” și întreținere în cazul lui Model 3 este semnificativ mai mică decât cea a mașinilor pe benzină, datorită simplității designului construcției și prețului energiei electrice.

După cinci ani, mașina electrică începe să fie mai ieftină din aceleași motive: pe baza întregii vieți posesorul unei Tesla va continua să aibă un electromobil premium (inclusiv datorită actualizărilor în permanenţă) care este mai accesibil per milă parcursă decât o Toyota Camry.

Se mai menționează, de asemenea, posibilitatea unei revânzări profitabile a unei Tesla, în acest caz a unui Model 3: după cum se notează în raport, valoarea reziduală a vehiculelor electrice ale acestei mărci este excepțional de mare.

În cele din urmă, compania a remarcat că majoritatea proprietarilor de vehicule electrice le folosesc ca mijloace de transport pentru fiecare zi.

Vezi şi: Top 10 ţări în care costul de proprietate al unei maşini este cel mai accesibil şi cel mai scump

[embeddoc url=”https://www.tesla.com/ns_videos/2020-tesla-impact-report.pdf”]

Cmentariile sunt închise