Top 10 ţări în care costul de proprietate al unei maşini este cel mai accesibil şi cel mai scump

Scrap Car Comparison a publicat rezultatele unui studiu interesant privind costul de proprietate al unei mașini în diferite țări ale lumii. Acestea sunt prezentate sub forma unei cote din câștigul salarial mediu anual necesar pentru cumpărarea şi evidenta întreținere a transportului personal.

După cum s-a dovedit, cel mai ieftin te costă să ai un automobil la capătul lumii, în Australia, iar cel mai scump – în Turcia, acolo unde taxele sunt foarte mari în raport cu salariile, mai ales cele pentru maşini.

Pentru a fi proprietar de autoturism pe continentul australian, potrivit cercetătorilor, este necesar de cheltuit mai puțin de jumătate din salariul mediu anual pe țară (49.48%)! Pe locul al doilea în acest top se află Statele Unite cu un rezultat de 54.87%, iar pe locul al treilea se află Danemarca (60.34%).

În plus față de acestea, în primele cinci țări cu cea mai ieftină întreținere a mașinii se includ Canada (64.4%) și Suedia (75.84%), iar din top 10 mai fac parte – Germania (78.44%), Olanda (84.65%), Franța (87%), Marea Britanie (89.36%) și Finlanda (91.58%).

Astfel spus, putem observa că cel este ieftin de procurat şi de avut în proprietate maşini, cu ulterioară întreţinere, este în ţări aflate peste oceane, la mare distanţă, care sunt urmate de unele din Europa de Vest şi Scandinavia, acolo și salariile fiind pe măsură.

De cealaltă parte, Turcia se află în capul clasamentului celor zece ţări în care costul de proprietate a unei maşini este cel mai mare – 652.29%. Astfel spus, proprietarul auto local va trebui să cheltuiască peste șase salarii medii anuale, pe an, pentru întreținerea unui automobil!

Pe locul al doilea se află Argentina (515.77%), iar pe locul al treilea ţara vecină Columbia (508.93%).

Primele cinci ţări din acest top mai numără Uruguay (443.68%) și Brazilia (441.89%), iar în primele 10 se adaugă Ucraina (413.78%), Guatemala (355.94%), Federaţia Rusă (290.04%), Mexic (285.20%) și Costa Rica (269.83%).

Interesantă şi semnificativă este diferenţa dintre Ucraina şi Rusia, deşi sunt două state vecine, în timp ce rezultatele arată că este deosebit de greu să cumperi maşini noi în America de Sud, reieșind din faptul că foarte mulți oameni sunt săraci.

Metodologia formării, deducerii acestor cifre: Au fost analizate doar ţări (40) în care sunt disponibile public date despre costurile medii în ce priveşte veniturile, prețul mașinilor, costurile pentru asigurări, reparații și combustibil.

Prețurile mașinilor au fost calculate în medie de la două modele populare (VW Golf și Toyota Corolla) și au fost adăugate la costurile medii de combustibil, asigurare și reparații înainte de a fi ponderate în raport cu salariile medii anuale, pentru a calcula clasamentul final.

Rezultatele relevă procentajul salariului mediu anual al fiecărei țări (per persoană) necesar pentru achiziționarea și conducerea unei mașini noi. Toate datele corespund celor disponibile de la început de august 2021.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/