Videoclipul zilei: Un leopard se năpustește asupra unei maşini, încercând să intre la pasagerii din interior

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cel puțin 15 persoane au fost rănite (muşcate) de un leopard sălbatic care a dat târcoale în statul Assam din estul Indiei. Felinele în cauză nu atacă de obicei ființele umane decât dacă sunt provocate, dar nişte imagini terifiante distribuite pe rețelele de socializare au arătat animalul sărind peste un gard, îndreptându-se cu viteză spre un autovehicul de care s-a prins şi a smuls un deflector de aer, cel mai probabil crezând că ar putea ajunge în interior ca într-un tuk-tuk fără ferestre.

După o căutare de două zile, animalul a fost adormit cu succes și urmează a fi supus unui examen medical înainte de a fi eliberat în Parcul Național Kaziranga din Assam, care găzduiește și cea mai mare populație din lume de rinocer indian cu un singur corn, scrie The Telegraph.

Imaginile datează din 26 decembrie 2022

Nu este clar de ce animalul a atacat oamenii fără provocare, dar se pare că a părăsit Sanctuarul Wildlife Gibbon din apropiere în căutarea hranei. Nu de alta, dar conflictul om-animal este în creștere în India, din cauza defrișărilor rampante și a invadării habitatelor animalelor.

Se așteaptă ca India să depășească China pentru a deveni cea mai populată țară din lume anul viitor și există o cerere constantă pentru noi locuințe și infrastructură din sectorul public, cum ar fi instalațiile de purificare a apei sau de procesare a alimentelor.

Orașul Mumbai, care are o populație istorică de leoparzi în Parcul Național Sanjay Gandhi, a înregistrat, de asemenea, o creștere a atacurilor asupra oamenilor. Mulți localnici dau vina pe recentele construcţii de hoteluri ilegale şi blocuri de birouri din teritoriul pădurii, fapt care “împinge” felinele în oraș pentru a-şi căuta prada.

În 2021, aproximativ 500 de oameni și 100 de elefanți au murit în India în conflicte dintre oameni și animale, iar ministrul Indiei de Mediu, Bhupendra Yadav, a spus că de vină pentru situaţia creată este creşterea „competiției pentru resurse”.

Cmentariile sunt închise