Citroën și Polestar au soluţionat disputa cu privire la siglele care ar fi similare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Citroën și Polestar au soluționat o dispută privind mărcile înregistrate, cu privire la sigle, care a împiedicat marca suedeză de mașini electrice să vândă vehicule în Franța din 2020.

Citroën a susținut atunci cu succes într-un tribunal francez că logoul Polestar semăna cu al său istoric „double chevron” pe care l-a folosit din 1919, precum și cu logoul DS Automobiles, un fost sub brand al Citroën. Cumpărătorii de mașini ar putea fi derutați de similitudine, a decis instanța.

Cele două companii au ajuns însă la un acord la sfârşitul verii, unul care va permite Polestar să intre pe piața franceză. Termenii acordului nu au fost dezvăluiți, potrivit cotidianului francez Le Monde.

Un purtător de cuvânt al Polestar a confirmat acordul pentru Le Monde. „Plângerile au fost retrase. Cazul este închis”, a declarat de cealaltă parte un purtător de cuvânt al Citroën.

FOTO: vibilagare.se

Disputa a datat din 2017. Într-o hotărâre din iunie 2020, instanța a obligat Polestar să plătească Citroën 150.000 de euro drept daune, precum și taxe legale, în acelaşi timp aplicându-se interdicția de a folosi sigla Polestar în Franța timp de șase luni. 

Ordonanța nu a fost niciodată ridicată oficial, iar la începutul acestui an cei de la Citroën au solicitat într-o instanță europeană ca interdicția să se extindă pe întreg teritoriul UE. La rândul său, inclusiv pentru a se apăra, Polestar a acuzat compania franceză că a copiat designul jantelor anumitor modele din gama sa, oferindu-le pe mai multe piețe europene. 

Ca urmare a hotărârii din 2020, vizitatorii francezi ai site-ului Polestar au văzut doar o pagină albă cu mesajul: „Accesul la site-ul Polestar nu este posibil pentru publicul francez din cauza restricțiilor teritoriale privind utilizarea mărcilor comerciale franceze nr. 016898173 și nr. 01689532”.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/