Oficial: Alte două modele Porsche vor fi electromobile, dar şi hibride

Apariția modelului hibrid Porsche 911 este doar o chestiune de timp, deoarece marca a confirmat deja dezvoltarea unei astfel de versiuni. Mai nou însă, aflăm că maşini hibride vor fi şi modelele din linia 718 – Cayman şi Boxster!

Potrivit colegilor de la Autocar, noile generaţii ale acestor modele vor fi disponibile şi ca electromobile până în 2022!

Şeful Porsche Oliver Blume a confirmat pentru Autocar zvonurile care au fost anterior exprimate de publicaţia Which Car. Potrivit top managerului, deja în acest moment au loc teste active ale unor maşini din familia 718 care rulează doar pe bază de energie electrică. Variantele hibride încă se dezvoltă şi în curând vor purcede şi ele la teste.

În prezent, o decizie finală cu privire la ce tip de motorizare hibridă va primi Boxster și Cayman nu a fost încă luată, dar astfel de versiuni vor exista cu siguranță.

Alte informaţii ne mai spun că automobilele sport hibride vor fi construite pe baza modelelor de generaţie actuală, fiind doar schimbate complet la exterior şi interior. De cealaltă parte, electromobilele vor avea la bază cel mai probabil platforma modulară PPE sau o versiune derivată a sa, construită de Porsche în colaborare cu Audi special pentru astfel de vehicule.

O schemă de dezvoltare similară a mărcii a fost anunțată anterior pentru SUV-ul Porsche Macan. Noua sa generaţie va fi construită la fel pe baza platformei MLB dar cu unităţi de propulsie hibride, în timp ce varianta electrică va fi pe bază de PPE.

“Pentru cel puțin doi-trei ani le vom avea pe amândouă. În acel moment, vom putea decide dacă vom merge pe calea modernizării motoarele cu combustie pentru a corespunde noului standard Euro 7 sau vom rămâne doar pe opţiunea electrică. Ritmul în care țările sunt în acest proces de tranziţie este diferit: China vrea maşini electrice acum, Rusia nu se grăbeşte atât de tare, de exemplu”, a spus Blume.

În context, se mai menţionează că un model flagship în gama de modele electrificate a Porsche ar trebui să devină un super/hipercar, un succesor pentru 918 Spyder, care ar trebui să apară până la mijlocul deceniului următor. Brandul se așteaptă că apariția unei noi generaţii de baterii solid-state va permite menţinerea unui nivel acceptabil şi atrăgător de autonomie, în acelaşi timp cu o creştere nesemnificativă a greutăţii maşinii.

Amintim că primul electromobil al Porsche, noul Taycan, va fi prezentat în acest an.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/