(video) Interesant! Iată ce se întâmplă pe bordul noului Corvette după primii 805 km parcurşi

Noul Chevrolet Corvette îşi poate modifica automat nişte indicaţii pe panoul de bord digital după parcurgerea primelor 500 de mile (circa 805 km). Caracteristica specială existase şi pe modelul de generaţie anterioară, însă pe alte maşini nu am mai putut observa aşa ceva.

Colegii de la Motor1 notează că, dacă este să deschizi manualul de utilizare al noului Corvette, la pagina 162, vei descoperi toate detaliile interesante despre o perioadă de aşa-zisă pauză sau pregătire a pieselor, după care performanţa (a lor inclusiv) va fi mai bună pe termen lung.

În primii 805 km parcurşi motorul nu trebuie, dar nici nu poate fi turat cu mai mult de 4.000 rpm. Turometrul digital se schimbă automat după ce mașina sport cu motor montat central a parcurs 500 de mile, secțiunea portocalie mutându-se deja de la 6.000 rpm pentru a anunța șoferul că agregatul de 6.2 litri este gata să se rotească mai repede şi să ofere performanţe mai mari.

Proprietarul unui nou C8 a dorit să arate cum se modifică automat grafica panoului de instrumente digital după parcurgerea celor 500 de mile.

Din punct de vedere tehnic, Chevrolet spune că această perioadă de pregătire a pieselor pentru performanţe mai bune pe termen lung se încheie după 2.414 km, dar numai în primii 805 km cuplul motorului este limitat în treptele de viteză mici.

În acest interval, proprietarul este sfătuit să evite accelerația și frânarea bruscă/dură, precum și să conducă mașina cu o viteză constantă, indiferent dacă este mică sau mare, pentru a evita deteriorarea motorului. Acest lucru înseamnă că folosirea de Cruise Control adaptiv ar trebui să fie evitată, iar schimbul manual de trepte ale cutiei de viteze trebuie să se facă într-un mod care să nu ducă motorul la peste 4.000 rpm.

În acelaşi manual se mai notează despre ceea ce nu trebuie făcut până când mașina nu a parcurs primii 2.414 km, precum evitarea participării la “evenimente pe circuite, la şcoli de şofat sau alte activități similare”. În acest interval, consumul de ulei și combustibil ar putea fi mai mare decât în ​​mod normal, motiv pentru care Chevrolet le spune clienţilor că trebuie să verifice nivelul de ulei la fiecare realimentare cu carburant.

Există, de asemenea, unele limitări pentru primii 322 kilometri parcurşi, deoarece se presupune că în acest timp se conduce doar la viteze moderate, fără viraje dure, pentru ca inclusiv anvelopele să se acomodeze în mod corespunzător. Trebuie evitate opririle dure, deoarece garniturile de frână necesită, de asemenea, o perioadă de pregătire, care se aplică de fiecare dată când se înlocuiesc.

Iată un clip similar cu un Chevrolet Corvette C7 care, de asemenea, și-a actualizat automat turometrul după ce a finalizat perioada de pregătire de 500 de mile.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Primele Chevrolet Corvette C8 Stingray şi Lexus LC Convertible, vândute la licitaţie pentru nişte sume uimitoare

https://autoblog.md/nactoy-2020-a-fost-anuntata-lista-oficiala-a-modelelor-semifinaliste-din-totalul-celor-participante/

(video) Noul Chevrolet Corvette este semnificativ mai puternic decât a scris producătorul pe hârtie

Cmentariile sunt închise