(video) Premieră: Noul Project Geländewagen sau cum ar arăta un G-Class dacă ar fi o maşină de curse

0

Astăzi, 8 septembrie, a fost prezentat în format digital Project Geländewagen – primul rezultat al unei colaborări care este o premieră de acest gen între Mercedes-Benz și designerul creativ şi artistic al brandului Louis Vuitton Virgil Abloh.

Proiectul de design conceptual, condus de Gorden Wagener (designerul-şef Mercedes-Benz Cars) şi Abloh au utilizat noul G-Class pentru a explora modalități de a perturba percepțiile viitoare de lux.

Rezultatul este o manifestare distinctivă a clasei G, așa nu s-a mai văzut până acum. Obligat să sprijine artele într-un moment critic, o replică a acestei operă de artă de dimensiuni autentice va fi scoasă la licitație ca parte a Sotheby’s Contemporary Curated, una dintre cele mai venerate serii a casei de licitații.

Toate încasările vor merge la o organizație de caritate care sprijină comunitățile internaționale de creație. Licitația va începe pe 14 septembrie 2020.

De la un 4×4 la un Landaulet, G-Class a avut multe încarnări până în prezent, dar niciodată sub forma unei maşini de curse – până acum. Designul finit nu uită niciodată punctul său de origine și surprinde experiența unei mașini de curse. Wagener și Abloh s-au gândit să facă privitorul să vadă modelele Mercedes-Benz cu o perspectivă proaspătă, în timp ce au dus luxul departe de o estetică lustruită și impecabilă la ceva crud, natural și cu totul mai onest.

Exteriorul maşinii în cauză este păstrat cât mai curat posibil pentru a sublinia silueta emblematică a clasei G, demonstrând caracterul său monolitic. Designul final stabilește metodele sale de construcție goale și celebrează imperfecțiunile lucrate manual care îl fac unic.

Vopseaua a fost parțial șlefuită manual pentru a crea un sentiment de simplitate atemporală. Sudurile sunt prezente ca motive cheie de design, deoarece măiestria ocupă centrul scenei. Indicatoarele de direcţie, oglinzile exterioare și barele de protecţie originale au fost îndepărtate, iar caroseria mașinii este lărgită și coborâtă pentru un efect mai sportiv. Personalitatea distinctă a modelului G rămâne însă intactă, iar o exagerare a dimensiunilor roţilor, inclusiv cea de rezervă, emană carisma inimitabilă a lui G-Class.

În interiorul piesei de artă, reducerea de suprafeţe şi butoane domnește, inspirația din curse fiind clară. Pe interior maşina a fost dezbrăcată complet, iar un cadru de siguranță devine un motiv central. Tabloul de bord este îndepărtat și înlocuit cu o versiune curată, redusă în comenzi, care dispune de un vitezometru analogic și indicatoare de combustibil, care amintește de o mașină clasică. Acest lucru contrastează cu volanul și scaunele, care sunt mai asemănătoare cu ale unui monopost de Formula 1. Caracteristicile de siguranță și elementele cheie de curse, cum ar fi cadrul de siguranță sau centurile de siguranță în 5 puncte, sunt evidențiate cu nuanţe baby blue şi bright red. Aceste culori puternice de accent creează un nou tip de grupare a culorilor și contrastează cu interiorul gol.

Prin Project Geländewagen, după cum afirmă Mercedes-Benz, lumile modei, artei și auto sunt unite de o pasiune comună: designul de lux remarcabil care anticipează ambițiile viitoare. Utilizarea măiestriei și a know-how-ului unic pentru patrimoniul Mercedes-Benz ca primul producător auto din lume, creația lui Wagener și Abloh întruchipează înțelegerea înnăscută a Mercedes-Benz, o viziune îndrăzneață pentru viitorul designului de lux și puterea de a visa.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata