Noi neplăceri pentru Polestar: Se anunţă încă un recall şi interzicerea vânzării maşinilor sale în Franţa

După o primă lovitură peste imaginea companiei Polestar în ceea ce priveşte primul său electromobil, despre care v-am povestit la început de octombrie, marca auto se confruntă cu alte două neplăceri. Este vorba despre încă un recall, dar şi o interdicţie de comercializare oficială a produselor sale în Franţa!

Într-un comunicat de presă oficial, publicat astăzi, Polestar anunţă că a inițiat o campanie voluntară de rechemare în service din motive de siguranță și o altă campanie de service care conține o serie de actualizări pentru vehiculele Polestar 2. Comunicarea oficială va fi trimisă clienților afectați începând de luni, 2 noiembrie.

Retragerea implică înlocuirea invertoarelor defecte pe cele mai multe vehicule livrate deja către clienţi. Invertoarele transformă energia stocată în baterie în puterea necesară motoarelor electrice pentru ca acestea să asigure o propulsie. Numărul total de vehicule afectate livrate clienților este de 4.586.

A doua campanie de service se referă la High Voltage Coolant Heater. HVCH este responsabil atât pentru încălzirea cabinei, cât și pentru bateriile de înaltă tensiune. Piesele defecte montate pe mașinile de producție timpurie sunt necesare de înlocuit. Numărul total de vehicule afectate în acest sens, deja livrate clienţilor, este de 3.150.

Aceste actualizări hardware pot fi efectuate în cadrul unei singure vizite în service. De luni, 2 noiembrie, clienții afectați vor începe să fie contactați prin e-mail și să fie informați cu privire la probleme, soluții și pașii următori. Orice vehicul care încă nu a fost livrat va fi actualizat înainte de predare, iar orice vehicul aflat deja în service în cadrul primei campanii, dacă cade sub incidenţă, va fi, la fel, actualizat conform campaniilor. Pot exista astfel întârzieri de predare a vehiculelor noi care trebuie actualizate corespunzător înainte de a le înmâna proprietarilor.

Ca parte a acțiunilor necesare campaniei de rechemare și service, toate vehiculele vor fi, de asemenea, actualizate pentru a fi compatibile cu viitoarele actualizări Over-The-Air (OTA). Acest lucru va permite Polestar să livreze noul software direct pe vehiculele Polestar 2 atunci când sunt disponibile actualizări OTA.

Toate aceste campanii nu se aplică clienţilor din SUA, Canada sau Elveţia, deoarece vehiculele nu au fost încă livrate pe acele piețe și livrările nu vor fi afectate în acest sens.

A doua problemă care afectează inclusiv imaginea Polestar, potrivit The Connexion, este că o instanţă de judecată din Franţa a interzis realizarea produselor mărcii pe teritoriul acestei ţări, înainte ca acestea să înceapă! Judecătorii au satisfăcut astfel plângerea Citroen pe faptul că logoul său ar fi fost sursă de inspiraţie pentru suedezi – ar fi prea similar!

Procesul de judecată a început încă din iulie 2019 şi abia de curând s-a luat o primă decizie cu efect în acest sens. “Compania Polestar Performance a afectat reputația mărcilor comerciale franceze 3422762 și 3841054 deținute de Automobiles Citroën”, a spus instanţa.

Până în prezent, Curtea de Justiție din Paris a obligat Polestar să plătească o amendă de 150.000 de euro în calitate de prejudiciu intelectual și a dispus oprirea utilizării siglei în Franța timp de cel puțin șase luni.

Polestar 2 era de așteptat să sosească în Franța la începutul anului 2021. În context, site-ul francez Polestar a afişat următorul mesaj: “Accesul la site-ul Polestar nu este posibil pentru publicul francez din cauza restricțiilor teritoriale privind utilizarea mărcilor comerciale franceze nr. 016898173 și nr. 01689532”

Cmentariile sunt închise