(video) Spirite nervoase pe traseul Hîncești-Lăpușna. Semafoarele nu se schimbă în nici jumătate de oră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Odată cu vremea favorabilă au fost reluate lucrările de reabilitare a traseului Hîncești-Lăpușna-M1. Mai devreme a fost aplicat marcaj longitudinal continuu de culoare portocalie, care nu permite depășiri practic pe tot drumul. Iar mai nou, pe unele tronsoane, au apărut semafoare care să dirijeze traficul pe o singură bandă. Ultimele au devenit un ”măr al discordiei”.

Astăzi spiritele sunt încinse de nervi pe acest traseu național. Imagini realizate de un martor arată coada lungă care s-a format într-o direcție și totul din cauza semafoarelor care schimbă greu culorile.

Unii șoferi afirmă în spațiul online că probabil s-a întâmplat ceva, căci de obicei schimbul de culori în semafoare nu se reține mult. Alții însă susțin probabilitatea ca antreprenorul să fi setat intenționat un timp mai îndelungat din cauza încălcării RCR.

„Problema e că oamenii nu respectă regula, trec la roșu, de aceea și se primește așa haos”.

„Problema se întâmplă din cauză ca oamenii nu respectă culoarea roșie a semaforului… eu zilnic pe acolo trec… este strașnic ce se face…”

„Omului niciodată nu o să îi faci pe plac, oricum ceva nu-i cum trebuie… Merg pe acest drum minim de 2 ori pe zi și nu mă panichez, mă bucur că vom avea un drum bun pe viitor!”

Amintim că reparația traseului Hîncești-Lăpușna-M1, cunoscut drept R33, a fost inclusă în Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei. Finalizarea lucrărilor este preconizată pentru octombrie 2026.

Conform datelor Administrației de Stat a Drumurilor, lucrările de reabilitare avansează conform graficului, atingând un progres fizic de 32%. Pe aproximativ 60% din lungimea traseului (0-37,200) a fost așternut stratul de bază din beton asfaltic tip BAD 22.4, cu o grosime de 60 mm.

Totodată, în această perioadă, în apropierea localității Rusca, km 7+300 – 8+100, echipele de muncitori desfășoară lucrări de decapare a structurii rutiere vechi și așternere a stratului de binder. În paralel, în apropierea drumului de acces către satul Bujor, km 27+800 – km 28+350, drumarii execută stratul drenant din balast.

Alte lucrări în desfășurare pe șantier sunt:

  • așternerea stratului din amestec reciclat la km 24 și km 28, în regiunea drumurilor de acces către s. Pervomaiscoe și s. Boghiceni;
  • execuția podețelor în perimetrul satului Lăpușna;
  • execuția rigolelor betonate și a trotuarelor în s. Onești.

Dacă ați surprins vreo situație interesantă/riscantă, în Chișinău sau pe drumurile din țară, scrieți-ne și trimiteți-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectați via link și lăsați-ne linkul generat), printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în știre care va fi auzită și de autorități!

Cmentariile sunt închise