(video) LA Auto Show 2021: Premieră – Noile modele Porsche Taycan GTS şi Taycan Sport Turismo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o premieră mondială care a debutat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, pe lângă noile modele 718 Cayman GT4 RS, este o nouă variaţie a lui Porsche Taycan.

Electromobilul adoptă versiunea GTS (Gran Turismo Sport) orientată spre sportivitate şi dedicată inclusiv puriştilor.

În plus, o a treia versiune de caroserie a primei serii de modele Porsche complet electrice își face debutul sub forma lui Taycan GTS Sport Turismo. Noul venit își împarte silueta sportivă și plafonul înclinat spre spate cu Taycan Cross Turismo.

Caracteristici cheie:

  • Este poziţionat între Taycan 4S şi Taycan Turbo.
  • Dispune de o configuraţie cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. În total are de oferit până la 598 CP şi 850 Nm în modul overboost cu Launch Control.
  • Ambele variante de caroserie pot face 0-100 km/h în 3.7 secunde şi rula cu maxim 250 km/h.
  • Este prima versiune Taycan ce poate oferi o autonomie de peste 500 km în ciclu WLTP, până la 504 km mai exact! Singura baterie disponibilă este cea de 93.4 kWh (Performance Battery Plus), care poate fi încărcată cu până la 270 kW putere (de la 5-80% în 22.5 minute).
  • Suspensia pneumatică adaptivă, inclusiv Porsche Active Suspension Management (PASM), este adaptată special pentru GTS, în beneficiul dinamicii laterale. Configurația opțională a direcției pe puntea spate este și mai sportivă. Modelul de sunet mai bogat al sistemului Porsche Electric Sport Sound modificat subliniază caracterul noului model GTS.
  • Sistemul de frânare standard împarte cu Taycan 4S același etrier roșu frontal cu șase pistoane și etrier posterior cu patru pistoane, dar este echipat cu discuri mai mari de 390 mm (de 360 ​​mm stau pe Taycan 4S). Dimensiunea discului de frână posterior este identic cu al lui Taycan 4S – 358 mm. Sunt disponibile opţional Porsche Ceramic Composite Brakes şi Porsche Ceramic Composite Brakes.
  • Printre caracteristicile standard de performanță se numără suspensia pneumatică adaptivă cu Smart Lift și Porsche Active Suspension Management, Porsche Torque Vectoring Plus și Pachetul Sport Chrono, inclusiv volanul multifuncțional GT și comutatorul de moduri. Opțional, echipamentele de performanță disponibile includ Porsche Dynamic Chassis Control Sport, Rear-Axle Steering și jante RS Spyder Design de 21 inci în negru satinat.
  • Exteriorul și interiorul sunt distinctive. Există numeroase detalii negre sau întunecate la exterior, cum ar fi șorțul frontal, bazele oglinzilor exterioare și ornamentele laterale ale ferestrelor – așa cum este tradițional pe un GTS de la Porsche. În detalii, modelele Taycan GTS poartă fascia frontală SportDesign, iar pragurile laterale și ornamentele geamurilor laterale SportDesign sunt de culoare neagră lucioasă. Difuzorul din spate are o incrustație neagră lucioasă. Pragurile laterale au sigle GTS, iar inscripția posterioară este neagră mată. Janta standard Taycan Turbo S Aero Design de 20 inci are un finisaj exclusiv negru satinat, iar banda luminoasă posterioară are sigla Porsche în negru. În cele din urmă, farurile LED-Matrix-Design cu PDLS Plus sunt făcute fumurii.
  • Taycan GTS dispune de un pachet interior unic Race-Tex care reflectă tratamente similare de la alte linii de model GTS. Scaunele șoferului și pasagerului sunt dotate cu funcții de reglare electrică și memorie pe 18 căi, cu logouri GTS pe tetierele tuturor locurilor. Pragurile portierelor si ornamentele interioare sunt din aluminiu negru periat, iar pachetul de accent este în negru. Căptușeala acoperișului și volanul sunt, de asemenea, acoperite cu Race-Tex.
  • Opțional, un pachet interior GTS disponibil include cusături contrastante fie în Carmine Red, fie în Chalk pe/pentru planșa de bord, uși, cotiere, volan și scaune, cu centuri de siguranță potrivite, broderie GTS pe toate tetierele, cadranul instrumentului Sport Chrono și sigla Porsche de pe covorașele de podea. Ornamentele de pe volan, consola centrală și ornamentele ușilor sunt din carbon mat.
  • Dotări precum Apple CarPlay și Android Auto, climatizarea automată, Porsche Connect cu Porsche Charging Planner, vin standard pe Taycan GTS.
  • Adăugarea noului Taycan Sport Turismo înseamnă că familia de modele include acum trei variante de caroserie. Noul derivat se adresează celor care doresc un nivel similar de practicabilitate, ca şi cel oferit de Taycan Cross Turismo, dar care nu doresc să rateze performanța stradală a sportivului Taycan în forma sa de bază.
  • Noul Taycan Sport Turismo împarte silueta sportivă, linia înclinată spre spate a plafonului și designul funcțional cu Taycan Cross Turismo. Spațiul pentru cap pentru ocupanții locurilor posterioare este cu peste 45 mm mai mare decât într-un sedan Taycan, iar capacitatea de încărcare ajunge la peste 1.200 de litri. Cu toate acestea, Taycan Sport Turismo nu are elemente de design off-road.
  • La fel ca Taycan Cross Turismo, noul Taycan GTS Sport Turismo va avea, de asemenea, un acoperiș din sticlă și puncte dure pentru a monta un suport pentru biciclete Tequipment în partea posterioară a vehiculului
  • Un acoperiș panoramic cu Sunshine Control este disponibil ca o nouă opţiune pentru Taycan GTS, alături de railings-uri. O peliculă de cristal lichid, controlată electric, poate face sticla opacă sau transparentă la simpla apăsare a unei comenzi prin. Acest lucru protejează ocupanții de bătaia directă a soarelui, dar fără a întuneca interiorul. Când vehiculul este oprit, plafonul trece automat pe mat și, odată repornit, sistemul își va aminti setarea anterioară. Această opțiune este disponibilă și pe sedan.
  • Acoperișul este împărțit în nouă segmente care pot fi schimbate individual – o premieră mondială în industria auto! Pe lângă setările Clear și Matt, pot fi selectate Semi și Bold. Acestea sunt modele predefinite cu segmente înguste sau largi.

Maşinile pot fi comandate acum şi în ţara noastră. Preţurile de start sunt de 123.300 şi 124.300 de euro respectiv.

Ambele variante de model vor ajunge la dealeri în primăvara anului 2022. Vor urma și alte opțiuni de motorizare pentru Sport Turismo.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/