(video) LA Auto Show 2021: Premieră – Noile modele Porsche 718 Cayman GT4 RS şi RS Clubsport

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De astăzi începe o nouă ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Los Angeles. Porsche este prezent acolo cu cinci premiere locale şi mondiale, printre care şi noile modele Porsche 718 Cayman GT4 RS.

Amintim că înainte de prezentare acesta a setat un timp foarte bun de parcurgere a circuitului german Nürburgring.

Caracteristici cheie:

  • Este numit modelul de top al familiei 718 şi rege printre modelele compacte cu motor poziţionat central. Este omologat pentru a folosi drumurile publice!
  • Noul 718 GT4 RS este disponibil exclusiv cu transmisia Porsche cu dublu ambreiaj (PDK). Această cutie de viteze schimbă prin cele șapte trepte de viteză cu viteza fulgerului și garantează performanțe maxime. Padele sunt disponibile în spatele volanului pentru comutarea lor manuală. Alternativ, se poate folosi levierul reproiectat de pe consola centrală.
  • Face 0-100 km/h în 3.4 secunde şi poate atinge maxim 315 km/h în treapta a şasea.
  • Are o greutate de 1.415 kg cu rezervorul de combustibil plin și fără șofer (-35 kg comparativ cu un GT4 cu PDK). Raportul greutate-putere este de 2.83 kg/CP. Această reducere a greutății este obținută datorită utilizării plasticului armat cu fibră de carbon (CFRP) pentru componente precum capota și aripile frontale. Covoarele ușoare economisesc, de asemenea, greutate, la fel ca și reducerea cantității de material izolator. Geamul din spate este realizat din sticlă ușoară. Panourile ușoare ale ușilor cu bucle de deschidere din material textil și plase pe compartimentele de depozitare completează încercarea de a elimina fiecare gram de prisos.
  • Pe lângă un bodykit exterior aerodinamic modificat, modelul a păstrat prizele de aer din faţa roţilor posterioare pentru răcirea motorului, cât şi a adoptat unele noi după geamurile portierelor, în locul ferestruicilor mici prezente pe 718 Cayman. Porsche spune că noile prize sporesc fluxul de aer de admisie şi creează un zgomot de admisie palpitant chiar lângă urechile ocupanților.
  • Noua aripă spate fixă, atașamentul său cu gât de lebădă și suporturile din aluminiu pentru aripi sunt un element distinctiv al designului exterior. Acest principiu extrem de eficient al aripii este derivat din mașina de curse Porsche 911 RSR GT și a fost adoptat pentru prima dată într-o mașină de serie pe noul 911 GT3.
  • În combinație cu o gardă la sol mai mică cu 30 mm în comparație cu 718 Cayman, orificiile de ventilație atrăgătoare de pe pasajele roților frontale, panourile de sub caroserie optimizate aerodinamic şi conectate cu difuzorul posterior, un difuzorul frontal multi-reglabil și noua buză a spoilerului frontal cu lame laterale, în modul Performance rezervat utilizării pe circuite, noul GT4 RS generează cu aproximativ 25% mai multă forță de apăsare decât un GT4.
  • Modificările aduse șasiului contribuie, de asemenea, la o performanță mai mare. Articulațiile sferice leagă strâns șasiul de caroserie pentru a oferi o manevrabilitate mai precisă și mai directă. Șasiul reglabil, pregătit pentru circuit, are o configurație de amortizor specifică RS, precum și rate modificate pentru arcuri și barele anti-ruliu.
  • Pachetul opțional Weissach duce designul dinamic al lui GT4 RS și mai departe. Capota, prizele de aer de proces, prizele de aer de răcire, capacul cutiei de aer, ornamentele superioare ale oglinzilor exterioare și aripa din spate au un finisaj cu țesătură de carbon. Țevile de eșapament din titan arată asemănător cu sistemul de evacuare de pe Porsche 935. Cuşca de protecţie montată în spatele cabinei este, de asemenea, fabricată din titan. Secțiunea superioară a planșei de bord este tapițată cu material Race-Tex și un logo mare Porsche este integrat în lunetă. Cu pachetul Weissach, jante forjate din magneziu de 20 inci pot fi comandate la un cost suplimentar în locul celor de 20 inci din aluminiu forjat.
  • Unicul Porsche Design Chronograph 718 Cayman GT4 RS, creat de Porsche Design exclusiv pentru cumpărătorii vehiculului, este la fel de dinamic ca omologul său pe patru roți. Ceasul beneficiază, de asemenea, de un concept de design ușor. Rotorul său este modelat pe jantele mașinii sport și poate fi specificat în diferite culori, la fel ca și mașina.

Noul 718 Cayman GT4 RS poate fi deja comandat şi în Republica Moldova. Preţul de start – 144.700 de euro.

  • Este omologat pentru a se folosi doar pe circuite!
  • Noul 718 Cayman GT4 RS Clubsport se deosebeşte de un GT4 RS printr-un motor preluat direct de la noul GT3 Cup! Produce la fel 500 CP (+75 mai mulţi decât precedentul GT4 Clubsport).
  • Datorită unei admisii de aer optimizate, puterea maximă este atinsă la 8.300 rpm – cu 800 rpm mai mare decât motorul anterior. Se poate roti cu maxim 9.000 rpm. Dezvoltă şi 465 Nm la 6.000 rpm în loc de precedentul cuplu de 425 Nm la 6.600 rpm.
  • Transmisia standard cu 7 trepte cu dublu ambreiaj (PDK) montată pe mașină practică acum toate cele șapte trepte pentru a se mişca înainte, în loc de șase. Toate treptele au rapoarte mai scurte decât în ​​modelul anterior. În funcție de reglementările specifice pistei și seriei, noul 718 Cayman GT4 RS Clubsport poate realiza timpi care sunt cu peste 2% mai buni decât poate arăta modelul anterior.
  • Tehnologia amortizoarelor a fost revizuită de la zero pentru a obține o reacție optimizată a vehiculului și o îmbunătățire suplimentară a controlului caroseriei. Acest lucru a avut un impact semnificativ asupra performanței generale a vehiculului și asupra manevrabilității. Actualizările includ utilizarea amortizoarelor reglabile în două direcții cu caracteristici actualizate, în plus față de barele anti ruliu reglabile de tip sabie de pe ambele punţi. Înălțimea maşinii, unghiul roţilor pe orizontală şi înclinarea lor pe verticală sunt de asemenea reglabile.
  • În plus, sunt acum disponibile trei rate diferite de arc pentru puntea față și spate. Conducte speciale NACA din capotă sunt proiectate pentru a direcționa mai eficient fluxul de aer către sistemul de frânare de curse, prevăzut cu discuri de frână din oțel de 380 mm.
  • Porsche Stability Management System (PSM) este proiectat special pentru motorsport și include un comutator pentru controlul tracțiunii (TC), ABS și un sistem actualizat de control al stabilității.
  • Aerodinamica excelentă asigură faptul că manevrabilitatea precisă și controlabilă a lui 718 Cayman GT4 RS Clubsport rămâne echilibrată chiar și în curbe rapide. Nişte aripioare laterale de pe bara de protecţie frontală și o buză extinsă a spoilerului față măresc forța de apăsare pe această punte. Gurile de aerisire ale roților din aripi sunt inspirate de cele folosite pe 911 GT3 R și nişte perdele de aer au fost special concepute pentru a calma turbulențele de aer din jurul roților din față, în timp ce corpul complet închis optimizează fluxul de aer către difuzorul posterior. Aripa spate pe suporturi de tip gât de lebădă a primit acum o clapetă Gurney lungă de 20 mm și o gamă de ajustare extinsă cu două etape suplimentare.
  • Precedentul 718 Cayman GT4 Clubsport a fost prima mașină de curse de producție de serie care a folosit părţi de caroserie fabricate din material compozit din fibre naturale regenerabile. În cazul noului GT4 RS Clubsport, utilizarea și mai extinsă a acestui material se face în vehicul în ansamblu. Pe lângă uși și aripa spate, capota, aripile laterale, componentele aerodinamice de la capătul din față și volanul sunt acum realizate din acest material. Utilizarea acestei fibre pe bază de in, ca alternativă la materialul compozit din fibră de carbon, poate fi testată acum în motorsport pentru utilizarea sa viitoare în mașinile stradale.
  • Totodată, noul 718 Cayman GT4 RS Clubsport este echipat pentru a îndeplini toate condițiile prealabile care îi permit să concureze în evenimente de curse direct din fabrică. Printre acestea se numără o cuşcă de protecţie sudată, un scaun de curse Recaro reglabil şi din 2023 vor fi disponibile centuri de siguranță în şase puncte, plase de siguranță, sistem de stingere a incendiilor și sistem încorporat air jack cu trei mufe. Noua spumă de siguranță de pe partea șoferului îndeplinește cerințele internaționale ale seriei de curse SRO.
  • Celula de combustibil de siguranță FT3 poate stoca până la 115 litri de benzină, ceea ce îl face un automobil potrivit pentru cursele de anduranță. În plus, Porsche oferă două sisteme de evacuare diferite, permițând modelului să concureze pe piste cu limite de zgomot mai stricte. Vehiculul este, de asemenea, pregătit pentru adăugarea ulterioară a farurilor omologate sau a deschiderilor în capotă pentru realimentare rapidă, pentru a permite ca mașina să fie convertită rapid pentru curse de anduranță pe timp de noapte.

Vehiculul omologat este gata de circuit din fabrică și poate fi folosit în seria de curse SRO din întreaga lume fără alte modificări. Este disponibil la comandă în Republica Moldova, cu preţ comunicat doar la solicitare.

Porsche a început să ofere Cayman GT4 Clubsport din generația 981 în 2016, intrând în acest nou format de curse pentru clienți devreme cu o mașină competitivă. Un total de 421 de unități au fost construite înainte de 2018. Modelul de generație următoare, care avea la bază noul 718 Cayman GT4, a debutat în 2019. A fost, de asemenea, o mașină de extrem succes, cu aproximativ 500 de unități produse până în prezent. 

Unul dintre motivele cererii puternice pentru aceste vehicule se datorează costurilor reduse de funcționare. Utilizarea tehnologiei de producție de serie bine dovedită, combinată cu componente specifice curselor, reduce semnificativ costurile pentru echipele-client.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/