(video) Test Drive: Porsche 718 Cayman GT4 – unicul exemplar din Moldova

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc

Să conduci o versiune GT de la Porsche este un mare privilegiu, dar atunci când ai ocazia să conduci singurul exemplar din țară momentul devine și mai special!

Chiar dacă este un model gândit pentru a fi exploatat inclusiv pe drumurile publice noul Porsche 718 Cayman GT4 are toate ingredientele unei mașini de curse tocmai bună pentru circuit. Motorul este amplasat central, la câțiva centimetri în spatele șoferului, suspensia are elemente de la 911 GT3, în timp ce ABS-ul și sistemul de control al tracțiunii au fost luate de la 911 GT3 RS.

Eu am așteptat mult timp posibilitatea de a conduce mașina asta! Cel mai interesant este că a fost comandată cu transmisie manuală! Ei bine, din acest motiv 718 Cayman GT4 este și cel mai scump automobil cu o cutie manuală pe care l-am condus în ultimii ani și foarte mult mi-am dorit să văd cum e să pui acest coupe micuț la treabă, mai ales că motorul de 4.0 litri poate fi turat aproape de 9.000 de rotații!

Vă invit să vedeți și voi acest test drive, dar și galeria foto atașată mai jos.

Aici găsiți link spre canalul nostru de YouTube

GALERIE FOTO:

Eu mereu spuneam că un Porsche în versiune specială arată cel mai bine în culoarea galbenă. Cumva elementele aerodinamice și culoarea asta îl fac să iasă mult în evidență pe stradă și subliniază că ai în față o mașină specială.

718 Cayman GT4 nu poate trece neobservat pe stradă. Bara de protecție cu gurile mari de aer, jantele în spatele cărora se ascund frânele perforate cu etrieri de culoare roșie, difuzorul spate cu terminațiile eșapamentului, aripa imensă și prizele de aer de pe lateral – toate aceste elemente îi dau un look absolut fantastic acestei mașini.

Interiorul este și el diferit de oricare alt Cayman… Volanul îmbrăcat în Alcantara, scaunele sport cu o susținere laterală pronunțată și deja levierul cutiei de viteze, în Alcantara și el.

Toate acestea, la pachet cu cadranul de bord specific unui GT4, barele de protecție și de îmbunătățire a rigidității caroseriei, dar și cu mânerele uşilor din material textil pentru a salva din greutate – trădează sportivitatea acestei versiuni.

Dar cum se conduce mașina asta e o poveste aparte… Orice mișcare de volan este însoțită de o manevră precisă, una tipică pentru mașinile de curse. Levierul cutiei de viteze are o cursă scurtă, iar suspensia bineînțeles este mai rigidă ca la un oricare alt Cayman.

Însă odată ce apeși acceleratorul, din spate vei avea parte de un sunet absolut uluitor. Un Cayman GT4 ce merge cu vreo 8.200 de turații se va auzi de la mare depărtare.

Și la final încă câteva fotografii de la RockScor Brewery… Este un loc extraordinar de frumos pe care vi-l recomandăm să-l vizitați. Doar că dacă decideți să serviți o bere, cedați volanul altcuiva și bucurați-vă de gustul ei.

Cmentariile sunt închise