(video) Noul Porsche 911 Turbo S – prima maşină de serie care a parcurs Pikes Peak în mai puţin de 10 minute

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou rege printre automobilele de producție care au parcurs traseul în rampă de 20 km de la Pikes Peak, Colorado, SUA. În locul lui Bentley Continental GT a venit noul Porsche 911 Turbo S! Automobilul german, avându-l la volan pe veteranul Pikes Peak David Donner, a urcat pe deal la sfârșitul lunii septembrie, doborând recordul anterior, cu un timp de 9 minute și 53.5 secunde!

Timpul de învins a fost de 10 minute și 18.4 secunde, stabilit de un Bentley Continental GT în 2019. Donner și echipa #000 doreau să obțină recordul în timpul ediţiei aniversare 100 a Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) în ultima duminică a lui iunie, dar condițiile umede au încetinit un 911 Turbo S aproape stoc până la 10 minute și 34 de secunde.

Timpul a fost însă suficient de bun pentru o victorie în clasă și un loc al doilea în clasamentul general. Interesant este de remarcat că modelul Bentley a bătut un record care data din 2015 şi la fel a fost stabilit de un 911 Turbo S.

Totuşi, echipa #000 şi-a exprimat speranţa că maşina ar putea sparge bariera de 10 minute pentru mașinile de serie. În loc să aștepte încă un an, echipa şi Donner s-au folosit de un nou program al competiției care permite stabilirea unui timp certificat în afara zilei cursei. 

Zis şi făcut, s-au întors pe deal în ziua de 27 septembrie cu mașina folosită vara, a trecut de aceeași inspecție tehnică și apoi a șters recordul lui Bentley cu 25.9 secunde. Anunţul a fost făcut în seara zilei de 12 octombrie.

Singurele modificări aduse coupeului au fost pentru siguranță și calibrări pentru a rula la altitudini mari. Printre acestea se numără o cușcă de protecţie, scaun de curse, sisteme anti incendiu și modificări permise la computerul motorului și la sistemul de evacuare. Pentru alergare au fost folosite anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Amintim că noul 911 Turbo S este o maşină care s-a născut din start foarte rapidă! Este propulsată de un motor boxer twin-turbo de 3.8 litri şi cu şase cilindri, care dezvoltă 650 CP şi 800 Nm de cuplu. Are cutie PDK cu opt trepte şi dublu ambreiaj, tracţiune integrală şi cântăreşte 1.640 kg. De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în 2.7 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 de km/h.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/