(foto/video) Aston Martin a prezentat prototipul hipercarului construit împreună cu Red Bull

Compania Aston Martin a dezvăluit publicului prototipul hipercarului AM-RB 001, dezvoltat în colaborare cu Red Bull şi inginerul ei principal Adrian Newey. Premiera maşinii a avut loc la oficiul central al mărcii din oraşul britanic Gaydon.

Potrivit şefului Aston Martin, Andy Palmer, maşina de serie se va asemăna foarte mult cu prototipul, se vor schimba “doar câţiva milimetri”.

Hipercarul va primi o construcţie întreagă din fibră de carbon, iar raportul greutate/putere va fi de 1:1.

Habitaclul nu a fost arătat, însă unele informaţii spun că vor exista două locuri, pasagerul stând în spatele şoferului.

Noutatea va fi un coupe care va combina un motor V12 natural aspirat şi un sistem de recuperare a energiei cinetice la frânare (KERS). În prezent, un asemenea un agregat de 7.0 litri şi peste 800 de cai este instalat pe modelul Aston Martin Vulcan.

Informaţii detaliate despre partea tehnică nu au fost anunţate. Informaţii neoficiale spun că puterea unităţii de propulsie ar ajunge la 1.000 de CP.

Aston Martin planifică să construiască între 99 şi 150 de maşini pentru drumurile publice şi 25 pentru circuit. Circa 200 de clienţi s-au arătat interesaţi să achiziţioneze un exemplar, al cărui preţ va fi de aproximativ 3.3 milioane de euro.

Asamblarea lui AM-RB 001 se va începe la sfârşitul anului 2017, iar clienţii îşi vor primi bijuteriile în 2018.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/