(foto) Ninge slab doar în centrul ţării. Se circulă în condiții de iarnă şi există pericol de accidente

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ne apropiem cu paşi rapizi de mijlocul lunii martie, perioadă în care se promite încălzirea vremii şi încetarea oricăror ninsori. Până atunci, baba Dochia mai are să-şi scuture câteva cojoace, după cum e vorba în popor.

În ultimele ore şi chiar în aceste momente se înregistrează ninsori slabe, însă interesant este că doar în zona centrală a ţării. Cel puţin un şofer afirmă că se circulă în condiţii de iarnă şi există pericol de accidente. Din cauza diferențelor de temperatură şi topirea zăpezii, pe carosabil se formează gheţuş!

Pe parcursul nopții de 9 martie, lucrări de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au avut loc în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”: în zonele de Nord, Centru și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate: 116 utilaje speciale, 1.600 de tone de material antiderapant și 138 de muncitori rutieri. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale, comunică Administrația de Stat a Drumurilor.

Confirmă ninsori doar în centrul țării și imagini de pe camerele de supraveghere ale ASD:

Conform meteorologilor de la Chișinău, în această săptămână ne mai așteaptă ninsori slabe în toată țara în zilele de vineri şi sâmbătă, deşi vremea cu capriciile sale s-ar putea schimba în orice moment.

Cmentariile sunt închise