(video) Ştiai asta? Doar dezvoltarea emblemei Macaron aurii din grila lui Bugatti Chiron L’Ébé a durat cinci ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aurul este unul dintre cele mai prețioase materiale din lume. Prin urmare, se potrivește perfect pentru maşini precum Bugatti. Cu toate acestea, metalul de 24 de karate este rar folosit la fabricarea de automobile, deoarece cel mai bun aur de 99.9% este moale, extrem de valoros și dificil de lucrat cu el.

Dar compania a făcut față şi acestei provocări, aplicând pentru prima dată un finisaj din aur de 24 de karate elementelor exclusivistului Chiron L’Ébé. De asemenea, este prima dată când celebra emblemă Macaron sclipește în aur de înaltă calitate pe grila de radiator sub formă de potcoavă.

Bugatti și compania bavareză Poellath GmbH & Co. KG au petrecut împreună cinci ani pentru a dezvolta noul Macaron auriu care împodobește acum grila lui Chiron L’Ébé. Numai cu cercetări extinse și teste de laborator, numeroase experimente și atenție pasionată la detalii, cele două echipe au reușit să obțină rezultatul perfect în această măiestrie incomparabilă.

Elementul se bazează pe Macaron-ul din argint solid 970, care se găsește de obicei pe modelele Chiron și care este placat cu nichel în timpul unui proces îndelungat. Nichelul servește ca fundație și protecție împotriva coroziunii pentru finisajul auriu care este aplicat ulterior. Experții au aplicat pe Macaron-ul special un strat subțire de aur care măsoară între trei și patru micrometri și apoi l-au lustruit până la obținerea unui finisaj oglindă.

Procesul, care se efectuează preponderent manual, durează peste zece ore. Și pentru a permite elementelor aurii să strălucească cu adevărat, Bugatti se descurcă fără vreun strat transparent de protecţie.

Ideea unei forme ovale pentru emblemă cu litere albe pe fundal roșu a venit de la însuși Ettore Bugatti. Spre sfârșitul anului 1909, fondatorul companiei a aplicat o insignă ovală din metal emailat pe grila radiatorului modelului Bugatti Type 13. Ideea a fost ca prin aceasta să fie recunoscut instantaneu că este o maşină Bugatti.

Emblema constă din inscripția numelui cu inițialele „EB” deasupra ei (însemnând Ettore Bugatti) și 60 de puncte roșii de-a lungul marginii. Legenda spune că cele 60 de puncte simbolizează perle, care reprezentau bogăție și independență la începutul secolului al XX-lea. În realitate, erau fire care serveau drept știfturi care atașau ferm piesele mecanice unele de altele. Pentru Ettore Bugatti, fiabilitatea și durabilitatea automobilelor sale au fost de mare importanță de-a lungul vieții sale. Macaron-ul a fost modificat doar puțin de-a lungul anilor.

Pe Chiron L’Ébé, Bugatti a finisat şi alte elemente exterioare în aur pur, în plus față de Macaron: ornamentele decorative ale potcoavei din față, emblema „EB” pe capacul buşonului rezervorului de combustibil și ulei, dar şi emblema EB din spate. Cea mai mare provocare a fost dimensiunea potcoavei: măsurând peste 44 cm lungime și 40 cm lățime, aici este cel mai evident suprafața de aur. A fost nevoie de cea mai mare expertiză și experiență în acest proces de finisare pentru a aplica aurul perfect și complet uniform.

Trei linii fine, minimaliste, dar totuși izbitoare de culoare aurie se extind din față spre spate pe caroseria din carbon „Blue Royal”, creând un contrast impresionant. Carbonul vizibil „Blue Royal” are un aspect elegant, sportiv și amintește de modelele touring sofisticate ale lui Ettore Bugatti. Cu accent auriu, Bugatti subliniază şi contururile elementare ale lui Chiron, iar capacul special al motorului cu finisaj auriu, celebrul motor W16 de 8.0 litri, este cu adevărat strălucitor pe aceste exemplare finale. Partea inferioară a aripii din spate este, de asemenea, împodobită cu inscripții aurii L’Ébé.

Cmentariile sunt închise