(foto) Ultimele trei Bugatti Chiron pentru Europa fac parte dintr-o ediţie specială comemorativă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

L’Ébé Bugatti, fiica și copilul cel mare a lui Ettore Bugatti, i-a fost foarte aproape, ca un suflet pereche. Bugatti a decis să o onoreze acum pe L’Ébé cu o serie mică şi foarte specială, formată din doar trei automobile. Pentru livrarea finală a ultimelor exemplare Chiron şi Chiron Sport dedicate pentru Europa, designerii le-au pregătit manual cu detalii unice în stil Art Deco.

Fiind cel mai mare copil al lui Ettore și Barbara Bugatti, L’Ébé, născută în 1903, a avut mai multe informații despre ascensiunea extraordinară a Bugatti decât oricine altcineva. Ettore a ales chiar să-și ascundă propriile inițiale „EB” în prenumele ei, astfel încât L’Ébé nu ar fi trebuit să renunțe la numele de familie Bugatti nici după căsătorie. În cartea ei ulterioară „Povestea lui Bugatti”, o biografie a lui Ettore, ea a oferit detalii neprețuite despre istoria mărcii și a tatălui ei însuși.

Acum, L’Ébé însăși devine, de asemenea, o parte importantă a istoriei Bugatti. Modelele de colecţie Chiron și Chiron Sport L’Ébé se inspiră din dragostea ei pentru stilul Art Deco. Liniile de caracter ale lui Chiron sunt în mare parte reflectate în celebrul Bugatti Type 57 G Tank care a câștigat Le Mans în 1937 – aici, pe L’Ébé, acele linii sunt accentuate în auriu, strălucind pe caroseria din carbon nuanțată în albastru. Elementele aurii împodobesc, de asemenea, insigna „EB”, faimoasa grilă-potcoavă și părți ale capacului motorului W16 de 8.0 litri. Chiar și jantele vin cu o nuanță aurie subestimată.

Sigla semnăturii L’Ébé se ascunde subtil pe partea inferioară a aripii spate retractabile, precum și pe pragurile interioare ale uşilor sau sub forma unor cusături manuale pe tetierele scaunelor. Cabina oglindește în mod subtil exteriorul, cu un carbon nuanțat în albastru fiind expus vizibil peste tot și o temă deschisă versus întunecată, făcând referinţă la caroseria albastră închisă și accentele aurii.

Panoul ușii de pe partea șoferului este finisat predominant în piele „Silk” cu elemente „Lake Blue”. Între timp, cea a pasagerului inversează schema de culori. Fiecare panou al ușii mai prezintă un motiv al evoluției vizuale a celor mai emblematice mașini Bugatti (Chiron, Veyron 16.4, EB 110, Type 57 SC Atlantic și Type 35). Alte numeroase atingeri personalizate prezintă perfect creativitatea și măiestria nelimitată a Bugatti atunci când vine vorba de proiecte exclusive personalizate.

„Biografia lui L’Ébé Bugatti despre tatăl ei constă în numeroase înscrisuri în jurnal ale lui Ettore însuși, scrisori de la primii săi angajați, clienți, parteneri de afaceri și propriile ei experiențe. Ajută foarte mult să înțelegem personalitatea lui Ettore, obiectivele sale și aprecierea pe care toată lumea o avea pentru el și produsele sale. Cu aceste cunoștințe am putea transmite ADN-ul Bugatti în prezent, menținând esența, gradul de perfecțiune și standardele de calitate până în prezent. Prin această configurație unică și utilizarea numelui ei pentru ultimele Chiron și Chiron Sport, am vrut să o onorăm cu statutul pe care îl merită în istoria mărcii noastre.”

Christophe Piochon, președintele Bugatti Automobiles

Bugatti Chiron, prezentat în lume în 2016, a fost prima mașină de serie care a furnizat o putere de 1.500 CP, creând un sector complet nou de performanță a mașinilor hiper sport. Motorul său W16 de 8.0 litri şi cu patru turbocompresoare, sistemul avansat de tracțiune integrală și șasiul ușor stabilesc noi standarde nu doar pentru accelerație, viteză maximă și manevrabilitate, ci și pentru confort, utilizare și fiabilitate.

De atunci a devenit șablonul pentru o serie de evoluții diferite ale mașinii, inclusiv Chiron Sport, Chiron Pur Sport și Chiron Super Sport. Cele trei exclusiviste Bugatti Chiron L’Ébé marchează sfârșitul producţiei modelelor Chiron și Chiron Sport pentru Europa. Un Chiron L’Ébé și un Chiron L’Ébé Sport au fost deja livrate, iar cel de-al treilea model (la fel un Chiron L’Ébé Sport) va fi livrat până la sfârșitul lunii curente.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise