Noua Mazda CX-30 a câştigat premiul Volanul de Aur 2019, iar noua Mazda3 este Maşina Anului în viziunea femeilor

0

Mazda CX-30 a câștigat recent premiul “Volanul de aur 2019”, devansându-și competitorii din categoria SUV/crossover pentru vehicule de până la 4.4 metri lungime. Noul SUV compact primește astfel primul său premiu într-unul dintre concursurile cele mai importante din industrie, care se bazează pe opțiunile cititorilor.

Premiul a fost acceptat de Președintele Mazda Motor Europe Yasuhiro Aoyama în cadrul unei gale organizate la Berlin. Este cel de-al cincilea trofeu “Volanul de aur” pe care Mazda îl câștigă, celelalte premii fiind adjudecate de Mazda 323 în 1985 și 1989, Mazda 626 în 1992 și de Mazda2 în 2014.

Aoyama a fost entuziasmat de ceremonia de premiere:

“Sunt foarte mândru să accept acest premiu extraordinar pentru noua Mazda CX-30 în această seară la Berlin. Demonstrează că suntem pe drumul cel bun prin atenția pe care o acordăm designului, inovațiilor tehnice și armoniei dintre șofer și vehicul”.

Au existat și alte motive de sărbătoare, motorul Skyactiv-X a terminat printre cele mai importanți trei clasați în categoria inovațiilor, iar Mazda3 a reușit aceeași performanță în segmentul compact.

“Prin intermediul Skyactiv-X Mazda oferă primul motor din lume de serie pe benzină care folosește aprinderea prin compresie, similar unui motor diesel, în diferite moduri de utilizare. Faptul că această tehnologie a fost votată printre principalele inovații de către cititorii germani ne oferă o perspectivă pozitivă pentru viitor”, a adăugat Aoyama.

Concursul “Volanul de aur”, organizat pentru a 43-a oară, premiază cele mai bune inovații auto ale anului. Citiorii ziarului Bild de Duminică și revistei Auto Bild și-au ales favoriții în cadrul a șapte clase dintre 58 de vehicule, votând pentru “cea mai frumoasă mașină” sau “inovația anului”. Primele trei vehicule clasate în fiecare categorie au fost conduse pe circuitul Lausitzring în octombrie. Juriul format din 14 piloți de curse și experți auto au poziționat Mazda CX-30 în fața Volkswagen T-Cross și Range Rover Evoque.

Noul crossover a debutat la Salonul Auto de la Geneva 2019 şi noi deja am reuşit să-l testăm. Încadrat între Mazda CX-3 și Mazda CX-5, CX-30 a fost creat pentru clienții care caută o combinație de dimensiuni compacte potrivite pentru oraș cu spațiul interior generos, latura practică și tehnologia inovatoare. Mazda CX-30 este disponibilă cu motorizările Skyactiv-D, Skyactiv-G și noul Skyactiv-X.

Vezi şi: (video) Noua Mazda CX-30: Pentru clienţii din Moldova este disponibilă în 67 de combinaţii


Între timp, la fel acum câteva ore, în cadrul ediţiei din acest an a Dubai International Motor Show, noua generaţie Mazda3 a fost aleasă drept Women’s Car of the Year 2019 de către un juriu format din 41 de experte auto din 34 de ţări.

Pe lângă câștigarea celui mai important titlu, noua Mazda3 a cucerit şi premiul la categoria Family Car of the Year.

De cealaltă parte, KIA Motors a primit recunoaștere în două categorii, XCeed fiind numit Urban Car of the Year, iar Soul EV a câștigat Green Car Award. Noua generaţie BMW Seria 8 a fost aleasă de femei drept Mașina de lux a anului, noul Porsche 911 a câștigat premiul Maşina de performanţă a anului, în timp ce Range Rover Evoque a fost anunțat ca SUV-ul/Crossover-ul Anului 2019 în viziunea femeilor.

Concursul Women’s World Car of the Year Awards (WWCOTY) a fost fondat în anul 2009, împlinind în acest an 10 ani de activitate. Juraţii evaluează autovehiculele după criteriile pe care femeile se bazează de obicei când decid să-şi cumpere o maşină. Siguranța, valoare-preț, aspectul estetic, spațiul de depozitare, prietenia cu copilul, ușurința de a conduce, culoarea, sex appeal-ul și amprenta asupra mediului sunt câțiva dintre parametrii pe baza cărora se evaluează mașinile.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Cum merge noua Mazda3?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata