(video) S-a făcut o devansare sau depășire? Dispută online în privința unei situații de pe traseul Chișinău-Bălți

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În spațiul online a fost făcută publică o situație înregistrată de curând pe traseul din plăci de beton Chișinău-Bălți. Imaginile îl arată pe un șofer care trece de o mașină de poliție folosind banda extremă dreaptă. Dar priviți din ce motiv a făcut asta și în ce circumstanțe.

După câteva secunde, patrula a inclus girofarul obligându-l pe cel care și-a permis să facă o astfel de depășire să tragă cât mai curând pe dreapta. Nu știm exact dacă dialogul pe traseu s-a încheiat cu întocmirea vreunui proces verbal, însă acum se dă o adevărată dispută între internauți.

Pe lângă faptul că mulți consideră comportamentul patrulei de poliție o cursă, o capcană, întrebarea principală e alta. A făcut șoferul dat o devansare sau o depășire? Dorim să vă auzim părerea în comentarii.

VIDEO: facebook.com/Andrew.Styrza

De notat că termenul „devansare” se găsește menționat numai o singură dată în Regulamentul Circulației Rutiere, în descrierea noțiunii „depășire”!

Depăşire – devansarea unui vehicul în mers, în cazul în care se impune ieşirea de pe banda de circulaţie iniţială. Deplasarea vehiculelor pe o bandă a părții carosabile cu o viteză mai mare decât viteza vehiculelor de pe banda alăturată nu se consideră depăşire;

Mai spune RCR că vehiculele se depăşesc numai pe partea stângă și în afara localităţilor conducătorul trebuie să conducă vehiculul cât mai aproape de marginea dreaptă a părții carosabile, cu excepţia cazurilor de efectuare a manevrei de ocolire, depășire, de preselectare a benzii din stânga pentru a vira sau a întoarce. Respectiv, trebuie să revină pe banda precedentă fără a stânjeni vehiculul depăşit. 

Vezi și: (video) “Gluma” unui şofer din Moldova. Ce riscă pentru depăşirea intenţionată a unei maşini a MAI

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise