in ,

Volvo şi-a ales partenerul prin care va oferi servicii de încărcare la nivel european pentru maşinile electrice

Proprietarii mașinilor complet electrice din noua serie Volvo Recharge din Europa vor avea în curând acces ușor la peste 200.000 de puncte de încărcare, deoarece compania a selectat compania Plugsurfing ca partener şi furnizor de servicii de încărcare, prin intermediul căreia călătoriile pe distanţe lungi vor putea fi făcute fără probleme pe continent.

Reţeaua de staţii a companiei Plugsurfing este prezentă până în România inclusiv, cea mai apropiată fiind la Iaşi. Despre o posibilă extindere şi în Republica Moldova la moment nu se cunoaşte.

Prin acordul semnat cu Plugsurfing, Volvo Cars elimină cele mai frecvente obstacole pentru posesorii de mașini electrice, cum ar fi accesul inadecvat la punctele de încărcare și o piață europeană foarte fragmentată din punct de vedere a infrastructurii de încărcare.

Acordul cu Plugsurfing, unul dintre cei mai mari și în creștere rapidă agregatori de rețele de încărcare din Europa, permite șoferilor să își încarce cu ușurință Volvo-ul electric, indiferent unde se află pe continent. Avantajul este că nu vor mai avea nevoie de nenumărate abonamente naționale.

Un cont Plugsurfing, care va fi disponibil cu fiecare Volvo electric vândut în Europa, va oferi acces la numeroase rețele locale de încărcare din Europa, permițând călătorii transfrontaliere fără probleme cu mașina fără motor cu combustie. Platforma oferă, de asemenea, posibilități pentru alte servicii noi și interesante legate de încărcare, care pot fi adăugate într-o etapă ulterioară.

Clienții își vor putea încărca mașina cu un card contactless sau o aplicație pentru smartphone la oricare dintre cele peste 200.000 de puncte de încărcare acceptate de Plugsurfing în 38 de țări europene.

Toate încărcările și plățile corespunzătoare vor fi procesate lunar, iar astfel clienții nu se vor simţi blocaţi în limita unui abonament pentru a utiliza serviciul. Va fi simplu şi fără bătăi de cap: într-o zi din lună va fi necesar de achitat pentru atât cât s-a alimentat cu energie în total.

Prin intermediul aplicației Plugsurfing sau al sistemului de infotainment bazat pe Android, posesorii de electromobile Volvo pot filtra punctele de încărcare în funcție de locație, disponibilitate în timp real și viteză de încărcare. Aplicația afișează, de asemenea, informațiile despre preț pentru fiecare punct de încărcare, făcând procesul ușor și transparent.

La fel ca Volvo Cars, Plugsurfing se concentrează puternic pe sustenabilitate pe măsură ce continuă să-și dezvolte rețeaua de furnizori, iar compania acordă prioritate furnizorilor care operează cu surse regenerabile de energie.

Volvo Cars va începe să facă uz de serviciile Plugsurfing din moment ce livrările de XC40 Recharge P8 vor demara mai târziu în acest an.

Noul XC40 Recharge P8 este primul dintr-o familie de Volvo-uri complet electrice și prima mașină complet electrică a companiei. Crossoverul cu tracţiune integrală pune la dispoziţie o autonomie de peste 400 km (ciclu realist WLTP) şi o putere totală de 408 CP. Bateria i se poate încărca rapid până la 80% în doar 40 de minute.

În următorii ani, Volvo Cars va continua să lanseze modele complet electrice suplimentare. Până în 2025, compania suedeză își propune ca volumul său global de vânzări să fie format din 50% mașini complet electrice, restul fiind hibride.

Iti place articolul?