(video) Premieră: Noul DBS 770 Ultimate – cel mai puternic Aston Martin de producţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Asociată mult timp cu mașini cu un stil rafinat și performanțe îmbătătoare, insigna de identificare DBS a fost atașată unora dintre cele mai bune nave-amiral ale Aston Martin. Din 2018, DBS a stat în vârful gamei de produse în masă a mărcii, iar odată ce producția acestei generații actuale se apropie de final, a venit momentul introducerii unui DBS care să le depășească pe toate celelalte – noul DBS 770 Ultimate.

Caracteristici cheie:

  • DBS 770 Ultimate prezintă o iterație feroce a motorului V12 twin-turbo de 5.2 litri. Dezvoltând acum 770 CP la 6.500 rpm și un cuplu de 900 Nm de la doar 1.800 rpm, maşina este propulsată până la o viteză maximă de 340 km/h. Propulsorul a beneficiat de noi sisteme de alimentare cu aer şi de aprindere, împreună cu o creștere a presiunii de supra alimentare cu 7%.
  • Puterea este furnizată printr-o cutie de viteze automată ZF cu 8 trepte și un diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD) montat în partea din spate a mașinii. În plus, DBS 770 Ultimate primește o calibrare unică a transmisiei pentru a spori viteza de schimbare a treptelor și interacțiunea șoferului, contribuind la o experiență de condus cu adevărat conectată.
  • Vine standard cu mecanisme carbon-ceramice de frânare, cu discuri de 410×38 mm și 360×32 mm respectiv.
  • Modelul introduce şi o nouă coloană de direcție montată solid, permițând șoferului să se bucure de o conexiune mai precisă cu drumul, simțind mai bine ceea ce fac anvelopele din față. Parte integrantă pentru obținerea caracterului captivant și a senzației de direcție sporite este rigiditatea laterală frontală mai mare cu 25%. Această creștere a fost obținută prin adăugarea de noi elemente sub maşină, care au mărit rigiditatea globală la torsiune cu 3%.
  • S-a intervenit şi la Sistemul de amortizare adaptiv (ADS), care a beneficiat de o calibrare unică a amortizoarelor și reglaj software care se concentrează pe control și calm, fără a compromite calitatea rulării.
  • S-au revizuit formele caroseriei pentru un flux de aer crescut către radiatoare, îmbunătățind managementul termic și oferind o prezență vizuală mai mare pe drum. Diferită este capota şi nou este splitter-ul frontal. Alte modificări de ordin estetic includ o serie de elemente standard, din partea superioară a maşinii, din fibră de carbon. Nou mai este un element de prag din fibră de carbon, iar difuzorul posterior are un design unic.
  • DBS 770 Ultimate se mai distinge printr-un set exclusiv de jante de 21 inchi, disponibil în trei finisaje, făcut cu inspirație de la cele oferite pentru Aston Martin Valkyrie și Victor. Anvelopele Pirelli P Zero de înaltă performanță – 265/35 R21 față și 305/30 R21 în spate – vin standard.
  • În interior se bucură de o gamă uimitoare de tratamente de design. Vine standard cu scaune Sports Plus împodobite în piele integrală semi-anilină și Alcantara. Opţional este scaunul Performance. A fost introdusă şi o împărțire personalizată de culori contrastante și cusături, împreună cu o curea și o insignă cu cataramă, personalizate cu logoul DBS 770 Ultimate gravat cu laser, care se găsește pe brațul central. Padelele din spatele volanului sunt din carbon.
  • În cele din urmă, modelul este echipat cu un set unic de plăci de prag care prezintă aripile Aston Martin, sigla DBS 770 Ultimate și numerotarea în ediție limitată.

La fel ca toate Aston Martin-urile, domeniul de aplicare pentru specificații personale adevărate unice este practic nelimitat. O gamă variată de opțiuni la comandă de la divizia Q by Aston Martin sunt disponibile.

Maşina de colecţie va exista în format Coupe şi Volante, într-un număr strict limitat de 300 şi 199 de exemplare respectiv, toate viind deja vândute înainte de lansare. Producția urmează să înceapă în primul trimestru al anului 2023, primele livrări fiind programate să înceapă în trimestrul III din 2023.

Modelul coupe face 0-100 km/h în 3.4 secunde, decapotabila în 3.6 secunde. Viteza maximă le este limitată ambelor la 340 km/h!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/