(video) Los Angeles 2019: Premieră – Noul VW Atlas Cross Sport R este o maşină de curse demenţială

Pe lângă un concept elegant şi futurist, VW a expus pe standul său de la Salonul Auto de la Los Angeles prototipul unei maşini de curse brutale şi extrem de versatile în off-road – un trophy truck numit Volkswagen Atlas Cross Sport R şi făcut în stilul SUV-ului de serie.

Vehiculul se va pregăti pentru participare în cursa pe o distanţă de 1.600 de km Baja 1000 din noiembrie 2020 şi va fi un concurent direct pentru noul Ford Bronco R.

Dezvoltat împreună cu pilotul VW Tanner Foust și veteranul cursei Baja Rhys Millen, Atlas Cross Sport R va fi primul vehicul cu tracţiune pe patru roţi a mărcii care va intra în competiția Baja Class 7. Puterea va fi distribuită roților de la un motor de 2.0 litri şi cu patru cilindri, dezvoltat pentru prima dată de Volkswagen Motorsport pentru utilizare în programele sale WRC și Rallycross.

Capabil să genereze până la 600 de cai putere – sau 300 CP per litru – capacitatea va fi redus la aproximativ 480 de cai putere pentru un echilibru optim al performanței și fiabilității. În prezent, sub formă de concept, vehiculul este testat pentru o dezvoltare ulterioară și finalizare înainte de cursa din 2020.

Tanner Foust, proaspăt campion al sezonului din 2019 a competiţiei ARX Rallycross, a contribuit la prezentarea lui Atlas Cross Sport R în timpul conferinței de presă de la Salonul Auto de la Los Angeles. Foust, care va fi și unul dintre cei care îl va conduce, a spus: “Știu de ce este capabilă această combinație de motor și tren de rulare. Sunt foarte încântat să văd acest ADN de Beetle în direct în Atlas Cross Sport R și abia aştept să mă urc la volanul său”.

Volkswagen va invita designeri din școli și colegii de la nivel național să participe la proiectarea livrelei care va fi aplicată pe caroseria maşinii de curse. De asemenea, chiar dacă un program de curse poate părea să se îndepărteze de angajamentul Volkswagen față de mediu și de îndeplinirea obiectivelor acordului climatic de la Paris, programul Baja va fi complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, datorită unei inițiative de compensare prin plantarea a peste 1.000 de copaci, câte unul per milă parcursă.

Vezi şi: (video) Premieră în SUA: Noul SUV Coupe Volkswagen Atlas Cross Sport

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/