(video) #Nu e glumă: Camerele din trafic nu mai generează amenzi pentru vorbit la telefon și centura necuplată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie (ziua păcălelilor şi farselor), însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica mai multe articole, dacă nu toate, cu hashtagul special #Nu e glumă. Pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

Camerele din trafic nu mai generează amenzi pentru vorbit la telefon și necuplarea centurii. Despre acest lucru a comunicat oficial Pavel Apostol, șeful Secției Evidență și Analiză Accidente Rutiere din cadrul INSP, într-un recent podcast.

Și acum ascultați cum sună explicația oficială a renunțării monitorizării acestor încălcări prin intermediul camerelor (minutul 31:25):

Despre noua posibilitate a camerelor de supraveghere am aflat în aprilie 2022 și tot atunci am aflat că din februarie 2022, din momentul când s-a activat sistemul actualizat de supraveghere a traficului, s-a început și fixarea acestor încălcări, deși publicul nu a fost informat despre asta.

Ulterior am publicat aceste două articole în care am semnalat aspectul încălcării intimității:

Și se pare că abia acum s-ar fi decis renunțarea la o astfel de monitorizare, însă apare și întrebarea: chiar dacă s-au fixat încălcări vădite, au fost legale amenzile generate până acum?…

Potrivit datelor INSP, prezentate colegilor de la TVR Moldova, în 2023 în baza înregistrărilor din sistemul de monitorizare a traficului rutier din Republica Moldova, au fost întocmite aproape 50.000 de procese verbale şi aplicate amenzi în sumă totală de peste 20 de milioane de lei. Iar încălcările privind utilizarea telefonului sau necuplarea centurii încă erau fixate atunci.

Cele mai frecvente încălcări au fost:

ContravențieNumăr de cazuri
Viteza excesivă292.325
Centura necuplată55.816
Ignorarea marcajului14.663
Traversarea la roşu9.553
Vorbitul la telefon5.005

Vezi și:

Cmentariile sunt închise