(doc) Locaţia celor 23 de radare activate de MAI! Cinci din Chişinău scanează viteza instantanee

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

MAI a făcut publică lista celor 23 de posturi de supraveghere a traficului pe care le-a activat de curând în cadrul Programului „Controlul traficului”. Aflăm datorită acesteia câteva lucruri interesante.

FOTO: zdg.md

Majoritatea dintre ele au fost amenajate pe o infrastructură deja existentă, ceea ce înseamnă că fie s-au înlocuit toate camerele vechi cu tehnică modernă, fie chiar au rămas în unele locaţii cele vechi din sistemul introdus în 2014, pe lângă altele noi montate în alte locaţii.

Trei posturi vor împărţi spaţiul cu obiective de semafoare, precum este exemplul din imagine, astfel încât vor beneficia gratuit de un soi de “camuflaj”. Astfel spus, din depărtare, datorită formei lor mai compacte şi culorii închise, sunt mai dificil de observat. Cei care vor goni, dar nu vor şti de şiretlic, vor cădea foarte uşor în capcană, deşi pe meritate!🙂

Lista ne mai spune că majoritatea radarelor se regăsesc în raioanele din centrul ţării, trei sunt în zone de sud, iar ultimele cinci locaţii se află pe teritoriul municipiului Chişinău, pe unele dintre arterele cheie ale capitalei! Acestea vor măsura viteza instantanee a tuturor autovehiculelor (cea pe care o au exact atunci când trec sub camere sau în raza lor de acţiune)!

Cu referire la viteza medie, pentru cei care poate nu înțeleg din prima ce înseamnă asta, este simplu. Întâi trebuie de remarcat că viteza instantanee este viteza pe care o poartă un corp la un moment dat, în timp ce viteza medie este coeficientul dintre deplasare și timp.

  • Observaţi că viteza medie se va calcula în primele şapte locaţii din listă, şase fiind localităţi şi oraşul Anenii Noi (viteza regulamentară fiind în localităţi de 50 km/h).
  • În acestea se vor găsi câte două radare, poziţionate la câţiva km unul de celălalt.
  • Viteza medie este definită ca coeficientul dintre spațiul parcurs și timpul petrecut călătorind respectivul spațiu. O expresie pentru calcularea vitezei medii este v= st / tt. În această expresie st este deplasarea totală și tt este timpul total investit în realizarea acelei mișcări.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/