(video) SEMA 2019: Ford Bronco revine pe piaţă în 2020! Iată-i prototipul de curse – Bronco R

Noua generaţie Ford Bronco revine pe piaţă în primăvara anului 2020, însă până atunci Ford ne oferă un preview prin prototipul maşinii de curse off-road Bronco R! Designul și construcția sa se bazează pe modelul de serie!

Debutul maşinii a fost setat să coincidă cu cea de-a 50-a aniversare a victoriei celebrului pilot american de curse – Rod Hall – la competiţia Baja 1000 care a avut loc în 1969.

https://www.youtube.com/watch?v=338h-up9vKs

Proporțiile și stilistica prototipului Ford Bronco R reprezintă un omagiu adus SUV-ului din prima generație și un indiciu asupra exteriorul mașinii noi. Off-roader-ul a fost construit în colaborare cu atelierul Geiser Brothers și câștigătorul Baja 1000 Cameron Steele. La baza lui Ford Bronco R se află o platformă Ford T6 modificată, care de fapt va fi şi baza SUV-ului de serie.

Suspensia frontală a lui Bronco R este independentă, în timp ce pe puntea din spate este folosită o schemă multi-link cu câte cinci braţe. Datorită unor amortizoare Fox instalate, cursa suspensiei pe puntea din faţă este de 357 de mm, iar pe cea din spate tocmai 457 de mm. La capitolul roţi aflăm că stă pe nişte jante beadlock din aluminiu de 17 inci, acoperite cu nişte anvelope corespunzătoare BFGoodrich de 37 de inci.

Sub capotă se anunţă că are un motor EcoBoost twin-turbo, însă fără alte detalii. O parte din panourile caroseriei, capota și acoperișul, sunt confecționate din materiale compozite uşoare. Culorile livrelei aplicate pe caroserie sunt în stilul celei găsite cândva pe maşina lui Rod Hall.

Testarea prototipului, precum și a elementelor structurale comerciale vor începe deja din această lună. SUV-ul va participa la ediţia din acest an a Baja 1000, o cursă pe o distanţă de 1.609 km de-a lungul peninsulei California. Apoi, noul Bronco R va mai participa la alte curse prestigioase de off-road, fiind condus de nepoata lui Hall – Shelby.

https://www.youtube.com/watch?v=1MkwHIIdLGA

Deocamdată nu se cunosc prea multe despre noua, a şasea generaţie Bronco, ultima existând pe piaţă până în 1996. Potrivit zvonurilor, modelul va avea la bază platforma pick-up-ului Ranger, iar designul va fi realizat cu inspiraţie de la conceptul Troller RX din 2012.

De asemenea, este de așteptat ca Bronco să primească o cutie de viteze manuală cu șapte trepte!

https://www.youtube.com/watch?v=qlQnc8mxNz8

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/