(foto) Premieră: Noile Audi S4 Sedan & Avant cu motoare turbo diesel electrificate

Audi prezintă doi noi modele cu iz sportiv, dar cu motoare diesel sub capotă. După ce a anunţat noul SQ5 TDI, apoi familia S6/S7 și după care modelele S5, toate cu unităţi de propulsie electrificate şi care consumă motorină, iată că acum rândul a ajuns la sedanul şi break-ul S4.

Ambele vor putea fi comandate acum cu un motor V6 TDI de 3.0 litri, care conţine un turbo compresor, un compresor acţionat electric şi un demaror-generator.

Agregatul produce 347 CP și 700 Nm de cuplu (între 2.500-3.100 rpm), iar pentru a minimiza aşa-zisul turbo lag este folosit un compresor acţionat electric ce include un mic motor cu o putere de 7 kW, care este eficient şi îşi face treaba până la 1.650 rpm, după care la muncă este pus cu normă întreagă turbo compresorul. Suplimentar, alţi 11 CP și 60 Nm îi oferă în cazul unei porniri rapide de pe loc un demaror-generator.

Toate componentele electrificate sunt operate cu ajutorul energiei generate de o reţea electrică suplimentară de 48 V şi de o baterie litiu-ion dedicată de 0.5 kWh, localizată în podeaua portbagajului.

De asemenea, trebuie de menţionat că acel demaror-generator răspunde şi de pornirea rapidă a motorului cu ardere internă. Atunci când automobilul rulează, de exemplu într-o pantă, sistemele electronice pot detecta asta şi pot deconecta motorul într-un interval de timp de până la 40 de secunde. Iar la frânare (de exemplu înainte de semafor), motorul diesel se poate opri deja de la o viteză de 22 km/h.

De la modelele cu motoare pe benzină, noile versiuni au preluat atât cutia de viteze automată cu opt trepte, cât şi sistemul de tracţiune integrală quattro. De asemenea, noile modele TDI dispun de un diferențial central cu auto-blocare, care, în condiții normale distribuie tracțiunea în proporție de 40:60 în favoarea punţii spate. În alte situaţii se poate distribui până la 70% din cuplu pe puntea din faţă sau până la 85% pe cea din spate. Opţional se oferă un diferenţial spate activ.

Un alt lucru interesant este că astfel de maşini cu motorizări mild hybrid diesel sunt cu 150 de kg mai grele decât “fraţii” pe benzină. De exemplu, greutatea unui sedan este de 1.855 de kg! Respectiv, nu trebuie să fie de mirare că la dinamică sunt mai lente, însă nu cu mult.

Un Audi S4 TDI Sedan poate face 0-100 de km/h în 4.8 secunde, doar cu 0.1 secunde mai lent. Break-ul cântăreşte 1.895 kg şi poate realiza sprintul în 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată în ambele cazuri la 250 de km/h.

Pe piața europeană, noile modele diesel Audi S4 vor apărea în luna mai, împreună cu versiuni similare ale familiei S5. Cu toate acestea, în afara Europei, Audi S4 va fi disponibil cu un V6 TFSI de 3.0 litri în continuare (354 CP/500 Nm). Din gama europeană de motoare agregatul a dispărut deoarece compania nu a certificat astfel de mașini în baza noului ciclu WLTP.

Caracteristici tehnice detaliate:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/