(video) Drag race: Audi RS 4 Avant vs Tesla Model 3 Performance vs BMW M3

Când a fost prezentată Tesla Model 3 în versiune Performance, acum exact un an, Elon Musk a declarat că acest electromobil va fi capabil să demonstreze performanţe dinamice mai bune decât un BMW M3. Într-o oarecare măsură este adevărat, pentru că maşina electrică nu are mecanisme complicate gen turbină, admisie sau cutie de viteze, iar lipsa lor măreşte timpul de reacţie şi capacitatea de acceleraţie rapidă de la start.

Dar este asta valabil în toate condiţiile? Colegii noştri britanici au decis să afle, implicând în lupta dintre cele două modele şi un Audi RS 4 Avant.

În mod tradiţional, automobilele au fost antrenate pe o distanţă de 402 metri cu pornire de pe loc, s-a accelerat din mers de la 80 de km/h şi s-au testat mecanismele de frânare de la o viteză de 112.65 km/h.

Amintim că noul Audi RS 4 Avant este dotat cu un motor V6 bi-turbo de 2.9 litri volum, care produce 450 de CP şi 600 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte setată special pentru acest model, iar tracţiunea una integrală. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 4.1 secunde.

Viteza maximă pe care o dezvoltă maşina este limitată la 250 de km/h, însă pentru o taxă suplimentară poate fi mărită până la 280 de km/h. Greutatea maşinii este 1.790 de kilograme, cu 80 mai uşoară decât cea precedentă.

Din cele trei maşini doar Tesla Model 3 Performance nu are vreun motor cu ardere internă. În schimb are două agregate electrice pe fiecare punte, care formează şi un sistem de tracţiune integrală.

Propulsoarele produc în jurul a 456 de cai putere şi un cuplu maxim de 639 Nm. De pe loc şi până la 97 de km/h accelerează în 3.5 secunde şi poate chiar mai repede. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

O cutie de viteze nu are, iar greutatea îi este de 1.831 de kg, care sunt distribuite egal între punţi.

Până apare nouă generaţie, modelul BMW M3 este reprezentat de sedanul în caroserie F80. Acesta are un motor twin turbo cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri, care produce 431 de CP şi 550 Nm de cuplu.

Tracţiunea a rămas în continuare a fi pe puntea din spate, iar cutia de viteze îi este una robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj (şi Launch Control). Mixul de componente îl catapultează până la prima sută, în condiţii ideale, în 4.1 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 250 km/h. Greutatea automobilului este de 1.560 de kg.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/