(foto) Noul BMW XM – primele detalii oficiale despre versiunea de bază

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Designul său expresiv rămâne încă ascuns sub folia de camuflaj, proporțiile sale atletice sunt deja perceptibile, iar caracteristicile de performanță extreme ale noului BMW XM fac din fiecare test drive o experiență chiar și pentru profesioniștii experimentați. În cadrul testelor de dinamică a condusului, prima mașină de înaltă performanță de la BMW M GmbH cu propulsie electrificată finalizează în prezent faza finală a procesului său de dezvoltare de serie.

La doar câteva luni după prezentarea BMW Concept XM, prototipurile modelului de serie demonstrează nivelul ridicat de maturitate al tehnologiei lor de propulsie și suspensie într-un program intensiv de testare. BMW XM este gata să redefinească performanța înaltă, luxul și suveranitatea.

Urmând modelele de performanță complet electrice BMW i4 M50 și BMW iX M60, noul BMW XM prezintă o altă fațetă a mobilității electrice în segmentul auto de înaltă performanță cu primul sistem de propulsie M hybrid. Un motor V8 pe benzină nou dezvoltat, combinat cu o propulsie electrică, mobilizează o putere de sistem de 480 KW/650 CP. Cuplul combinat este de 800 Nm. 

Toată puterea este transferată efectiv pe drum prin intermediul primului sistem de tracțiune integrală M xDrive specific hibrid, care este extrem de spontan. Mai dispune de un diferențial blocabil şi controlat electronic în transmisia punții spate.

Fiind un SUV plug-in hybrid, va avea să ofere şi o autonomie electrică de aproximativ 80 de kilometri conform WLTP. Reacțiile spontane ale motorului electric la fiecare mișcare a pedalei de accelerație sunt intens perceptibile. În modul Electric, livrarea instantanee a puterii asigură o accelerare dinamică, de exemplu la pornirea de la semafor sau la ieșirea dintr-un oraș.

Faptul că noul BMW XM a fost conceput ca un automobil BMW M pur este evident totodată din distribuția aproape perfectă a sarcinii pe osii (50:50) și tehnologia de suspensie. Modelul este echipat standard cu o suspensie Adaptive M Professional. Aceasta include, de asemenea, o versiune specifică modelului de arcuri și amortizoare controlate electronic, precum și – pentru prima dată într-un automobil BMW M – un sistem electromecanic de stabilizare a ruliului cu tehnologie de 48 volți. Cu funcția suplimentară Active Roll Comfort, reduce ruliul din cauza suprafețelor neuniforme ale drumului pe de o parte şi reglează activ înălțimea caroseriei de cealaltă.

Direcția activă integrală face parte, de asemenea, pentru prima dată din echiparea standard a unui automobil BMW M și promovează agilitatea și dinamica în viraje, precum și stabilitatea la schimbarea benzilor.

Cu această combinație, un sistem de frânare M specific modelului și cea mai recentă generație a sistemului de frânare integrat, precum și jante opționale M din aliaj ușor de până la 23 de inci, îi vor asigura modelului o manevrabilitate care poate fi controlată cu precizie chiar și în situații de conducere extrem de dinamice. De asemenea, excelează prin confortul suprem de zi cu zi și pe distanțe lungi.

În 2023 urmează a-i fi lansată şi versiunea de top, care va propune, aşa cum s-a promis când i-a fost arătat conceptul – 750 CP şi 1.000 Nm de cuplu!

Numărătoarea inversă până la premiera mondială a noului BMW XM însoțește perfect activitățile care marchează cea de-a 50-a aniversare a BMW M GmbH. În decembrie 2022, producția-i de serie va începe la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/