(video) Premieră mondială: Noul BMW Concept XM

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La ediţia 2021 a expoziției Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH a prezentat în premieră mondială un nou concept de automobil expresiv. BMW Concept XM se va transforma în cel mai puternic automobil fabricat vreodată de BMW şi BMW M în serie, cu startul producţiei programat la sfârşitul anului viitor.

În acelaşi timp, BMW Concept XM pune în centrul atenţiei aspectele remarcabile ale mărcii M. Electrificarea stă la baza unei experienţe extraordinare de condus, care îi permite conducătorului să ruleze în linişte sau să se bucure de plăcerea înaltei performanţe în stil M.

BMW Concept XM oferă şi o avanpremieră asupra noului design al părţii frontale pentru viitoarele modele din clasa de lux! De asemenea va prezenta publicului o abordare avangardistă şi distinctivă a designului modelului BMW X şi o formă complet nouă de lux şi o nouă experienţă a spaţiului interior.

Caracteristici cheie:

  • Modelul de serie va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M.
  • Stilul exterior plin de forţă al Concept XM reflectă atributele de performanţă excepţionale ale maşinii: dinamică, agilitate şi precizie, plus o autonomie electrică de până la 80 km. Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm.
  • BMW Concept XM lansează noul design progresiv al părţii frontale pentru modelele de lux ale BMW, a cărui versiune finală va fi prezentată pentru prima dată în 2022, ca parte a ofensivei de modele BMW în segmentul de lux. Farurile au fost împărțite în două module separate, o nouă caracteristică de design care creează un aspect vizual captivant. Semnătura luminilor de zi în modulul superior subțire, cu stil clar, este deosebit de elegantă.
  • Grila orizontală se plasează cu încredere între faruri şi se îngustează spre marginile exterioare, producând un contur aproape octogonal care subliniază caracterul dinamic al părţii frontale. Elementele negre ale grilei sunt incluse într-un contur cu forme elaborate şi par aproape să plutească liber într-o suprafaţă neagră lucioasă. Barele duble în stil M din interiorul grilei amplifică percepţia lăţimii automobilului. Iluminarea atractivă a conturului pune în evidenţă grila cu un efect fin, astfel încât compoziţia uimitoare a grilei duble şi a luminilor de zi să poată fi recunoscută imediat şi în întuneric. Noul logo XM de pe grilă şi prizele de aer mari sunt un indiciu asupra puterii motorului V8, care se asociază cu motorul electric pentru a forma sistemul M Hybrid.
  • Habitaclul BMW Concept XM se ridică vertical, accentuând expresivitatea puternică a părţii frontale. Culoarea acoperişului contrastează cu finisajul negru al montanţilor A. Ca rezultat, parbrizul pare să aibă o înclinaţie şi mai mare, aducând un dinamism modern în partea frontală. Nişte proiectoare LED subţiri au fost încorporate în acoperiş deasupra montanţilor frontali.
  • Capota sculptată cu forme puternic profilate extinde contururile grilei sub forma a două domuri puternice. O pereche de prize de aer din capotă imită aspectul proiectoarelor LED de pe acoperiş şi adaugă un plus de dinamism. Suprafeţele negre, curate, ale spoilerului din faţă încadrează caroseria la limita sa inferioară. Lamele triunghiulare de culoarea caroseriei de la marginile exterioare accentuează prizele de aer verticale, subliniind în acelaşi timp atitudinea sportivă şi robustă a BMW Concept XM.
  • Proporţiile puternice şi puternic conturate ale BMW Concept XM evidenţiază identitatea distinctă şi caracterul de coupe al caroseriei. Partea frontală impresionantă vizual, capota lungă şi linia acoperişului întinsă şi înclinată prezintă un design caracteristic, în două volume, cu un contur distinctiv. Grafica geamurilor se îngustează semnificativ pe măsură ce se apropie de spate, îmbogăţind dinamica imaginii laterale.
  • Finisarea în două nuanţe a BMW Concept XM îi accentuează şi mai mult liniile distinctive: secţiunea superioară este din bronz-auriu mat, în timp ce secţiunea inferioară are nuanţa Space Grey metalizat. Sub grafica geamurilor, o linie neagră lucioasă amplă – “centura neagră” – separă cele două culori exterioare. Oglinzile exterioare specifice M conferă maşinii un aspect sportiv, curat şi high-tech. Clapeta de încărcare, din spatele roţii stânga faţă, reaminteşte de sistemul de propulsie M Hybrid disponibil.
  • Privite din lateral, liniile de caracter scurte în mod deliberat, încep îndrăzneţ înainte de a se estompa încet, accentuează imaginea agilă şi modernitate a maşinii. Stopurile expresive se extind bine în flancurile maşinii şi creează o tranziţie atrăgătoare spre spate. Decoraţiunile negre, tipice modelelor BMW X, de deasupra roţilor şi pe praguri sunt foarte clar definite şi conferă caroseriei un aspect de înălţime. Stă automobilul conceptual pe jante de 23 inci, din aliaj uşor, care aduc un plus de putere şi soliditate imaginii laterale.
  • Designul spatelui accentuează, de asemenea, silueta puternică a maşinii. BMW Concept XM are o line joasă şi sportivă din acest unghi. Luneta este inclusă aproape perfect în partea din spate. Interpretarea proaspătă a designului poate fi văzută şi în aranjamentul logoului BMW, care este gravat cu laser în geamul de sub fiecare dintre cele două şine de suprafaţă. Aceasta este o referinţă stilistică la BMW M1, până în prezent singurul exemplu de model independent dezvoltat exclusiv de BMW M GmbH!
  • Mai jos, în partea din spate, pasajele roţilor evazate proeminent atrag atenţia asupra poziţiei puternice a maşinii pe şosea. Stopurile deosebit de subţiri şi în formă de L, se extind pe aproape toată lăţimea spatelui şi contribuie la acest efect. Stopurile au un aspect întunecat atunci când nu sunt active, făcând loc unei nuanţe precise şi uniforme de roşu atunci când sunt aprinse.
  • Difuzorul este dominat de ţevile de eşapament duble caracteristice modelelor BMW M. Sistemul de evacuare, cu două ramuri şi două ţevi de eşapament, generează, de asemenea, coloana sonoră plină de emoţie, tipică M, care însoţeşte puterea impunătoare a motorului. Aranjamentul vertical (va fi păstrat pe modelul de serie) şi interpretarea hexagonală a ţevilor de eşapament oferă o nouă imagine acestei caracteristici emblematice clasice.
  • În interiorul BMW Concept XM, conducătorul va găsi o interpretare M distinctă a designului cockpitului orientat către cel de la volan. Designul liniilor şi suprafeţei panoului de bord, consolei centrale, ornamentelor uşilor şi scaunelor conferă atmosferei din compartimentul din faţă imagine de avangardă, cu geometria lor puternică şi materialele de înaltă calitate. Pielea maro, cu aspect vintage, cuprul şi fibra de carbon creează o punte între lux şi motorsport. Un element de ornamentare îndrăzneţ asigură o separare vizuală clară între zona conducătorului şi celelalte secţiuni ale maşinii.
  • În interiorul cockpitului, o suprafaţă decorativă din fibră de carbon cu fir de cupru împletit creează o bază sportivă şi exclusivă pentru afişaje, orificii de aerisire şi elemente de control/operare. Noul set de monitoare ce formează ecranul central curbat BMW, poziţionat deasupra, creează un echilibru perfect între orientarea tradiţională către conducător şi caracterul digital modern. Accentele roşii de pe volan şi consola centrală sunt referinţe specifice M şi la abilităţile sportive ale maşinii. Un trio de elemente verticale prezentate în cele trei culori ale logoului mărcii BMW M formează inima consolei centrale.
  • Concentrarea clară către conducător din compartimentul din faţă contrastează cu atmosfera extravagantă şi luxoasă de lounge din spatele. Materialele speciale, suprafeţele puternice din punct de vedere vizual şi detaliile expresive transformă scaunele din spate într-un M Lounge unic, geamurile laterale din spate colorate în negru amplificând atmosfera intimă, separarea cu exteriorul.
    • În timp ce pielea maro deschis domină cockpitul, partea din spate este îmbrăcată în nuanţa puternică Petrol. Bancheta mare, cu adâncituri pentru scaune, formează un spaţiu primitor pentru relaxare. Doar zona în formă de romb a tetierelor – care asigură funcţia de susţinere cunoscută de la scaunele BMW M Sport prezente la alte modele – este îmbrăcată cu piele.
    • Secţiunile inferioare ale scaunelor oferă un confort ridicat şi un caracter exclusivist de canapea prin tapiţeria luxoasă cu catifea şi matlasarea în formă de diamant.
    • Mocheta adâncă, cu un model de romb, contribuie la atmosfera de exclusivitate.
  • Punctul culminant vizual al habitaclului este tapiţeria cu o structură prismatică tridimensională. O combinaţie de iluminare indirectă şi directă produce o structură ca de relief, care prezintă tapiţeria ca o operă de artă exclusivă. Împreună cu iluminarea ambientală, evidenţiază amestecul de lux şi confort al BMW Concept XM într-o manieră extrem de atractivă. Iluminarea ambientală poate fi activată în cele trei culori BMW M.
  • Bazată pe cea mai recentă generaţie BMW iDrive, versiunea specifică M a sistemului de control/operare transpune caracterul de înaltă performanţă al BMW Concept XM în lumea digitală. Prezentat în cele trei culori M familiare, interfaţa de utilizator se pretează perfect pentru o experienţă de condus sportiv. Printr-o atracţie estetică deosebită vizualizează modurile sistemului de propulsie hibrid, precum şi modul de condus pur electric. Ecranul central curbat BMW oferă scena perfectă pentru a evidenţia acest design personalizat şi previzualizează interfaţa de utilizator care va aduce un plus de intensitate experienţei de condus la toate viitoarele modele BMW M.

Modelul de serie – numit deja BMW XM – va fi construit de la sfârşitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA, ţara care este şi cea mai importantă piaţă pentru noul automobil de înaltă performanţă.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/