(foto) Ultima şansă – MINI Clubman Final Edition

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În 1969, primul MINI Clubman a făcut o declarație clară, pe care designerul Roy Haynes a spus-o în aceste cuvinte: „Impresia că numai lucrurile urâte pot fi funcționale a dispărut”. Mașina excepțională cu stil a făcut furori încă de la început între 1969 și 1981, cu ușile sale caracteristice despicate în spate. La acea vreme, Clubman a cucerit piața auto ca break cu ampatament lung și corp de shooting-brake extins.

Pentru noua ediție din 2007, Clubman oferă o interpretare modernă a conceptului clasic de shooting-brake. Pentru accesul în spate, există o singură ușă pe partea dreaptă a vehiculului, care se deschide spre spate. Cu cea de-a treia generație de modele din 2015, Clubman crește din nou la 4.25 metri lungime și devine mai spațios și mai confortabil datorită ampatamentului mai lung și a două uși laterale spate de dimensiuni normale.

Împreună cu ușile spate unice despărțite, care sunt parte a hayonului, Clubman rămâne unul dintre cele mai versatile modele ale mărcii de până acum. Deschiderea spațioasă facilitează încărcarea portbagajului, care în prezent are o capacitate de până la 1.250 de litri.

Limitată la 1.969 de unități, ediția finală a acestui automobil marchează anul în care a fost creat legendarul Clubman. O nouă generaţie nu va mai exista, i-ar locul îi va fi ocupat parţial de un nou mini MPV electric cunoscut sub denumirea Traveller.

MINI Cooper Clubman Final Edition reprezintă o ediţie specială disponibilă în culorile Nanuq White, Enigmatic Black și Melting Silver, dar şi în format Cooper (benzinar de 1.5 litri cu 136 CP/220 Nm), Cooper S (benzinar de 2.0 litri cu 178 CP/280 Nm), Cooper D (diesel de 2.0 litri cu 150 CP/350 Nm) sau John Cooper Works cu tracțiune integrală (benzinar de 2.0 litri cu 306 CP/450 Nm).

Detalii în nuanţa Shimmer Copper servesc drept contrast. Modelul grafic de pe jantele din aliaj ușor de 18 inci Final Edition Spoke 2-tone este, de asemenea, finisat într-un lac clar colorat care amintește de cupru, oferind nuanței o adâncime elegantă strălucitoare.

În zona inferioară a ușilor laterale, liniile înguste tipice MINI accentuează corpul alungit al conceptului iconic de shooting-brake. Se găsesc și pe capotă, dar şi pe uşa dreaptă posterioară. La fel în spate, Final Edition indică în mod elegant ediția specială, la fel ca insigna „1 din 1969” de pe montanţii C. Stopurile Union Jack se referă la originile britanice ale MINI Clubman.

Interiorul subliniază aura exclusivă a ediției speciale limitate cu numeroase detalii de echipare. De exemplu, ornamentele pragurilor cu inscripția „Final Edition” specifice ediției, care se găsesc și pe spița inferioară a volanului confortabil sport din piele din Nappa, creează deja o ambianță specială. Scaunele sport confortabile din piele MINI Yours, cu suport reglabil pentru coapsă și ecuson cusut al ediţiei, sunt finisate în Dark Maroon. Acestea sunt puse în valoare cu stil de o inserție din țesătură Piquet de culoare antracit și cusături contrastante albastre.

În cockpit, primul lucru care atrage atenția de la panoul de instrumente central este ornamentul întunecat al planșei de bord, care este încadrat de benzi ornamentale armonizate în culoarea lucioasă mată Sage Green Dark și cea Shimmer Copper specifică ediției. De partea pasagerului, o insignă „1 din 1969” pe ornament amintește și interiorului de exclusivitatea MINI Clubman Final Edition. O insignă în același design se găsește și pe covorașe, iar inscripția grafică caracterizează și capacul cheii.

Echipamentul standard Connected Media include un afișaj tactil de 8.8 inchi central, serviciul digital MINI Online, servicii la distanță și integrarea smartphone-ului pentru utilizarea Apple CarPlay și alte aplicații prin intermediul sistemului de control propriu al vehiculului. Cea mai recentă generație a sistemului de control MINI optimizează opțiunile de control rapid și intuitiv ale funcțiilor vehiculului, programului audio, comunicației, navigației și aplicațiilor.

În Germania costă de la 36.200 de euro cu TVA inclus.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise